Bienale_2013_plakat_splet
12. sep
V zraku · dan za

Bienale si zadaja nalogo predstavitve slovenskega lutkovnega ustvarjanja širši domači in mednarodni strokovni javnosti, na njem se izmenjujejo znanja in izkušnje, prikažejo se najzanimivejše vsebine in nagradijo najboljše stvaritve.

do
Lutkovno gledališče Maribor
5 €

Na 7. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije se bodo tokrat predstavile najboljše slovenske lutkovne predstave po izboru mag. Uroša Trefalta, ki je med drugim v svoji obrazložitvi zapisal, da je trajalo precej časa, da je slovensko lutkarstvo dokazalo, da so njegove izrazne možnosti drugačne, posebne in edinstvene ter da uporaba najrazličnejših lutkovnih tehnik dokazuje pravo dojemanje lutkovne umetnosti in spoznanje njene neizčrpnosti. Bienale si zadaja nalogo predstavitve slovenskega lutkovnega ustvarjanja širši domači in mednarodni strokovni javnosti, na njem se izmenjujejo znanja in izkušnje, prikažejo se najzanimivejše vsebine in nagradijo najboljše stvaritve. V tekmovalnem in spremljevalnem programu si bo možno ogledati številne predstave, med drugim Janček Ježek kot primer enkratne igre, Bestiaires kot celovito in atraktivno predstavo, Laila kot primer najbolj vizualno smiselne predstave, Luknja kot najbolj absurdno hrupna predstava, Kocke kot predstava, ki je najbližje otrokom, in Mož, ki je sadil drevesa kot primer najbolj osebno izpovedne, intimne predstave. Hkrati bosta v sklopu bienala odprti tudi dve razstavi, in sicer Erudit avtorja Zlatka Boureka in Pionirji iz fundusa Lutkovnega gledališča Ljubljana. Slednja predstavlja tri pionirje povojnega slovenskega lutkarstva, oblikovalce lutk – Ajšo Pengov, Maro Kraljevo in Slavka Hočevarja. Cena vstopnic: za otroško in mladinsko predstavo ter razstavi znaša 5 evrov, za odraslo predstavo pa 10 evrov.


Fotografije Bryana Adamsa 9. september, 2013 Fotografska razstava glasbenega zvezdnika Bryana Adamsa Enajst_tisoc_batin_071_fotoNadaZgank 6. september, 2013 Erotična predstava Enajst tisoč batin 380256_403215986397717_66023711_n 4. september, 2013 Kino na prostem v parku Tabor poletna_oloop_barve-mesta_image-01_fb-199280002.jpg 2. september, 2013 Barve mesta · · ·