fbpx

Kultura v poletnih mesecih: gledališča, na katera ne pozabite (2021)

Gledališče Koper Foto: Tino Kratochvil

Vroče poletne dneve si nedvomno splača popestriti s kančkom umetnosti. Za vas smo pripravili izbor gledališč iz različnih koncev Slovenije, ki letos ponujajo najrazličnejše predstave in produkcije.

1. Špas teater

Priljubljeni Špas Teater vam tudi letos ponuja nepozabne komedije. Na odrih boste lahko opazovali imena kot so Bojan Emeršič, Klemen Slakonja, Oto Pestner in Desa Muck, predstave pa bodo potekale na odrih po vsej Sloveniji. Ogledate si jih lahko v Mariboru, Kranju, Portorožu, Brežicah, Ljubljani, Celju, Mariboru, Arboretumu Volčji Potok, Bledu, Kranjski Gori in Novem mestu. Vstopnice lahko kupite tukaj, cene pa se gibljejo od 19 do 25 evrov.

Foto: spasteater.si

2. Lutkovno gledališče Ljubljana

Lutkovno gledališče Ljubljana ponuja predstave predvsem za najmlajše, ki jim bodo brezskrbne dneve začarale vsem znane klasike Sapramiška, Kdo je napravil Vidku srajčico, Peter Pan in Sovica Oka. Gosti pa tudi prestavo Seansa Bulgakov– predmetno-lutkovni brainstorming po motivih Mojstra in Margarete. Lutkovne in dramske predstave ne bodo potekale le v prostorih gledališča v Ljubljani, ampak bodo v okviru poletnega programa gostovale na različnih prizoriščih. Tako si jih boste lahko ogledali v Metliki, Slovenj Gradcu, Kopru in Arboretumu Volčji Potok. Vstopnice lahko najdete na spletni strani gledališča. Cena predstave je 5 evrov ali pa je vstop prost.

Foto: lgl.si

3. Gledališče Koper

Gledališče Koper za vas v sklopu Primorskega poletnega festivala predstavlja izjemno bogat program, ki se giblje od dram, dramskih monologov in komedij do komornih uprizoritev, oper, mjuziklov in še marsičesa drugega. Dogodki se bodo odvijali v slovenskih pomorskih krajih, tako Kopru kot tudi Izoli, Ankaranu in Portorožu. Vstopnice lahko kupite na spletni strani gledališča. Pri nekaterih predstavah je vstop prost, pri ostalih pa boste odšteli do 20 evrov.

Foto: Facebook Gledališče Koper Teatro Capodistria

4. Gledališče Nova Gorica

Različne vrste predstav vas lahko očarajo tudi pri Gledališču Nova Gorica. Tam lahko najdete komedijo, veseloigro in zabavno predstavo kot tudi poetično tragedijo. Nekatere predstave bodo potekale v gledališču, ostale pa gostujejo na drugih prizoriščih kot so Kosovelov dom v Sežani,Atrij graščine Rotenturn v Slovenj Gradcu, ljubljanske Križanke, Avditorij Portorož in Tolmin. Vstopnice in spored najdete na spletni strani, cene pa se gibljejo od brezplačnih do 12 evrov.

Fotot: Peter Uhan / SNG Nova Gorica

5. Poletno gledališče Studenec

Poletno gledališče Studenec se nahaja v Domžalah in je tretje največje pokrito gledališče na prostem v Sloveniji. Ob koncu julija si tam lahko ogledate premiero veseloigre Pri belem konjičku, avgusta pa muzikal Nune v akciji!. Program se še dopolnjuje, cene vstopnic pa se gibljejo med 15 in 20 evri. Najdete jih lahko na spletni strani gledališča.

Foto: Urška Boljkovac

6. SiTi Teater BTC

Tudi SiTi Teater BTC letos ponuja nepozabno izkušnjo. V juliju in avgustu namreč z akustičnim koncertom 1na1: Gušti & Tomi M. in monokomedijo Profesor Kuzman Mlajši gostuje na različnih slovenskih odrih. Smeha in glasbe se boste lahko navzeli v Trebnju, Štanjelu, Vrbi, Sevnici, Kranju, Celju, Brežicah, Arboretumu Volčji Potok, Mariboru in Portorožu. Spored lahko najdete na spletni strani gledališča, cene vstopnic pa se gibljejo med 19 in 20 evri.

Foto: Mija Koprivc

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!