Dejan Zavec
11. apr
V zraku · dan za

Boksar Dejan Zavec se bo 11. aprila 2015 s Sasho Yengoyanom, znanim tudi kot ”zverjo z vzhoda”, v dvorani Tabor udaril za naslov svetovnega prvaka v super velterski kategoriji (do 69,85 kg) po verziji WBF. Mr. Simpatikus si bo v Mariboru proti aktualnemu prvaku skušal priboriti še drugi naslov, potem ko je oktobra 2014 tu že osvojil naslov evropskega prvaka verzije WBO. To bo Zavčev že 38 dvoboj, kjer bo napadal svojo 35. zmago.

Dvorana Tabor Maribor
Barada Sport
Od 20€

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se po pol leta vrača na kraj zločina, v ring mariborske dvorane Tabor, kjer se bo z Belgijcem armenskih korenin Sasho Yengoyanom boril za naslov naslov svetovnega prvaka v super velterski kategoriji. ”Zver z vzhoda” je sicer deset let mlajši kot Zavec, ki je nedavno dopolnil 39 let.

PREBERITE ŠE: Dejan Zavec – najboljši slovenski boksar za dvoboj z Madžarom najel prav posebnega trenerja!

Ko primerjamo njuni karieri je statistika sledeča. Yengoyan je do zdaj vknjižil 31 zmag (21 z nokavtov), pripišemo pa mu lahko še en poraz in en nedoločen izid (na lestvici boxrec je na 12. mestu), medtem ko je Mr. Simpatikus na svoj račun vpisal 34 zmag in tri poraze, na lestvici boxrec pa je 41. Ptujčan je sicer nižji tudi po višini (11 cm), vendar pa verjamemo, da bo ”trdobojec” svojo statistiko 11. aprila 2015 obogatil z novo zmago in novim naslovom. Zadnjega, naslov evropskega prvaka po verziji WBO, si je priboril proti Madžaru Ferencu Hafnerju.

Pivo & Burger Fest 11. april, 2015 Pivo & Burger Fest Svetovni dan zdravja 7. april, 2015 7. april – Svetovni dan zdravja bo v znamenju varnosti hrane Luža 4. april, 2015 Deseta obletnica: Legendarna Luža na Krvavcu NL2 2. april, 2015 1001 izum – razstava o odkritjih zlate dobe islamske civilizacije v Ljubljani