Specialiteta: Polži
22. nov
Utrip mesta · kulinarika

V dnevih polžjih specialitet bodo v konobi in enoteki Zenon razveseljevali dobrojedce. Gurmansko poslastico Helix Aspersa Muller bo chef Žiga Mandelc pripravljal na različne načine.

do
Zenon, Brtonigla, Hrvaška
Polžereja Kubelj & Zenon
Cena menija 60€/osebo
Dogodek na Facebooku

Slasten meni z več hodi bo oplemeniten s Cattunarjevimi najboljšimi vini, štirimi vrstami malvazije, ki raste na štirih vrstah zemlje – kar je posebnost Brtonigle v hrvaški Istri, teranom barrique in ružo muškat. Polžereja Kubelj bo za ta dogodek priskrbela vrtne polže Helix Aspersa Muller, gre za sorto, ki je namenjena prav prehranjevanju in zelo cenjena v svetovnih kuhinjah.

Specialitete bomo pripravljali v konobi in enoteki Zenon, ki med dobro uveljavljenimi gostinci v hrvaški Istri, po odzivih domačih in tujih gostov sodeč, uspešno orje ledino. Okuse s krožnikov bo imenitno dopolnil Cattunar, vrhunski lokalni vinar, s svojo žlahtno kapljico.

city CHEF akademija 9. oktober, 2013 Vabilo: Kuharska akademija – City CHEF – Jesenska pravljica 153871089 11. september, 2013 Na kuharski akademiji bomo delali domače testenine leading_foto-food-924215165.jpg City kuharska akademija – tartufi kuharska_akademija_lead_fotka-801263904.jpg City kuharska akademija – jesenska pravljica ·