iStock_000000797861_Large
8. avg
V zraku · dan za

Mesto Maribor bo prvo soboto v juniju bogatejše za nov dobrodelni festival, saj bodo člani humanitarnega društva Rotaract club Maribor za vse sladokusce pekli slastne palačinke, obiskovalci pa bomo imeli možnost izbirati med več kot 20 različnimi nadevi.

do
Trg Svobode, Maribor
Člani Rotaract klub Maribor
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

Maribor bo prvo soboto v juniju, med 10. in 16. uro, na Trgu Svobode, gostil prvi dobrodelni Festival Palačink. Humanitarno društvo Rotaract Club Maribor je sestavljeno iz 23 mladih starih med 18 in 30 let, ki v svojem poslanstvu izvajajo humanitarne projekte v lokalni skupnosti že 15 let. Letos so se odločili, da skozi humanitarno noto povežejo vse generacije in organizirajo kulinarični dogodek, ki bo dodal nov festival v utrip mesta Maribor. Člani Rotaract kluba Maribor se bodo tako preizkusili v peki palačink in zbirali prostovoljne prispevke za Fundacijo Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin.

Festival palačink je dogodek, ki ima turistični in kulturni potencial saj v svoji izvedbi združuje humanitarne organizacije, lokalne ponudnike domače hrane in sokov ter obiskovalce iz širše regije.

Za vse obiskovalce so pripravili:

  • degustacijo jabolčnih sokov Eneco
  • degustacijo domačih marmelad Vinogradništva Mulec
  • degustacijo več kot 20 različnih nadevov za palačinke
  • predstavitev projekta KULeBike in testno vožnjo z električnim kolesom
  • predstavitev Fundacije Leona Štuklja
  • predstavitev delovanja Rotaract Cluba Maribor.
Znanstival 2015 8. avgust, 8400 Znanstival 2015 – Ljubljana junija znova prestolnica znanosti iStock_000017475400_Large 31. maj, 2015 Bubble Parade Ljubljana – praznovanje ob svetovnem dnevu milnih mehurčkov Odprta kuhna 30. maj, 2015 Odprta kuhna – Celje – Po Odprti kuhni bo zadišalo tudi v Celju 10. dm tek za zenske 30. maj, 2015 10. dm tek za ženske ·