Predstava Ebola
21. feb
Kulturni izbor · odri

Si ljubitelj videoiger, akcije in humorja? Potem Ebole preprosto ne smeš zamuditi! Gre za prvo gledališko videoigro z detektivom Anžetom Zevnikom (Nora dvajseta, Vem!), Katarino Čas (3 vloge), Vidom Valičem (5 vlog), Vidom Klemencem (4 vloge) in Primožem Pirnatom, kjer imaš ti kot gledalec v rokah usodo igralcev.

SiTi Teater BTC, Ljubljana
SiTi Teater BTC
12 €
Dogodek na Facebooku

Ebola je prva gledališka videoigra, v kateri gledalci krojijo usode igralcev. Predstava se namreč odvija tako, da gledalci s telefoni/tablicami glasujejo o poteku, na odru pa se zgodba odigra glede na izid glasovanja. Vsak prizor ima od tri do pet različic, zgodba osem koncev, glavni igralec pa tri življenja in šest nabojev. In če občinstvo tako odloči, lahko lik izgubi življenje. Če izgubi vsa tri življenja, je igre zanj konec (Game Over) in ga odnesejo z odra.

PREBERITE ŠE: Macbeth v izvedbi gledališča iz Južnoafriške republike

Ne želite biti med predstavo le pasiven gledalec? Menite, da imate detektiva v sebi? Menite, da lahko pridete resnici do dna? Se boste pri odkrivanju posluževali zgolj etičnih prijemov ali ste si za odgovore pripravljeni umazati roke, da razkrinkate ta zarotniški labirint pohlepnih spletkarjev in ustavite širjenje smrtonosnega virusa. Vaša edina sled je truplo, okuženo z ebolo. In če vas pri drugih gledaliških predstavah opominjajo, da telefone med predstavo ugasnite, ga pri tej zabavni kriminalki, videoigri v živo, ki je nekakšna križanka komedije z igro GTA, nikar ne pozabite imeti pri roki! Lahko pa prinesete tudi tablico.

· · ·