Alice Cooper v Ljubljani
12. jun
V zraku · dan za

Alice Cooper, kralj teatralnega rocka, bo prvič nastopil v Sloveniji! Ob zvokih žive legende in ikone popularne glasbe boste lahko uživali 12. junija 2016 v ljubljanski Hali Tivoli. Vstopnice so že na voljo!

do
Dvorana Tivoli, Ljubljana
Hala Tivoli
39 €

Alice Cooper bo končno nastopil tudi v Sloveniji! Uspešnim rock klasikam, kot so Poison, Welcome to My Nightmare, School’s Out, I’m Eighteen, Billion Dollar Babies, Bed of Nails, No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Elected, You and Me in Only Woman Bleed, boste lahko prisluhnili v nedeljo, 12. junija 2016, v ljubljanski Hali Tivoli. Ameriški igralec številnih osebnostnih vlog (pevec, radijski voditelj, avtor, filmski igralec, predvsem pa neprekosljiv mojster teatralnih rock spektaklov) se bo tako med drugim predstavil s svojim znamenitim odrskim šovom, ki vključuje nepogrešljive giljotine, kostume, lutke, električne stole …

Glasbenik Alice Cooper, rojen kot Vincent Damon Furnier, je svoje prve uspehe požel v prvi polovici sedemdesetih let prejšnjega stoletja, in sicer kot ustanovitelj in vodja glasbene skupine Alice Cooper. Po njenem razpadu se je karizmatični pionir shock rocka odločil samostojno nadaljevati in izpopolniti koncept koncertov, ki so ga s skupino izjemno zastavili.

PREBERITE ŠE: Koncert: Garbage prvič v Sloveniji!

Avtor številnih zimzelenih uspešnic udarnega in hkrati nalezljivo melodičnega rocka se lahko ponaša z impresivno samostojno kariero, v kateri je posnel 26 studijskih plošč, 46 singlov, 10 koncertnih plošč, 21 kompilacij, prodal več kot 50 milijonov izvodov plošč, osvojil vrhove številnih glasbenih lestvic, razprodal mnoge koncertne turneje ter si nanizal številne nagrade in priznanja. Med zadnje štejemo tudi nominaciji za nagrado grammy in sprejem v zvezdniško institucijo Rock and Roll Hall of Fame. Na kratko, Alice Cooper je fantastičen! Zatorej nikar ne zamudite enega največjih in najbolj energičnih šovov v tem letu.

Tek štirih mostov 2016 11. junij, 2016 Tekaška prireditev: Škofjeloški Tek štirih mostov 2016 Maraton Franja 2016 10. junij, 2016 Maraton Franja 2016 – že 35. kolesarski praznik v lovu za novimi rekordi Nova Rock Festival 2016 9. junij, 2016 Nova Rock Festival 2016 – gora rocka v Nickelsdorfu Garbage v Sloveniji 7. junij, 2016 Koncert: Garbage prvič v Sloveniji! ·