Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb
10. nov
V zraku · dan za

Britanski bend Placebo, ki ga sicer težko uvrstimo zgolj v enega izmed popularnih žanrov, saj združuje rock, punk, glam rock in elektro rock, prihaja v Zagreb. Natančneje, slišali in videli ga bomo lahko 10. novembra 2016.

do
KC Dražen Petrović, Zagreb
KC Dražen Petrović, Zagreb
od 27 do 36 €

Člani britanske glasbene skupine Placebo v okviru praznovanja 20. obletnice izdaje prvenca 10. novembra 2016 prihajajo v Zagreb, v dvorano Košarkarski center Dražen Petrović.

Britanski bend Placebo je bil ustanovljen leta 1994, ko sta se na podzemni postaji v Londonu po dolgem času srečala Brian Molko in Stefan Olsdal, znanca iz neke luksemburške šole. Po skupnih vajah in nekaj nastopih sta vključno z Angležem Stevom Hewittom ustanovila skupino, ki so jo kmalu poimenovali Placebo. Dve leti kasneje so izdali svoj prvi album. Ta je dosegel zlato naklado. Do leta 2009 so Placebo posneli še šest glasbenih albumov – Without You I’m Nothing, Black Market Music, Sleeping With Ghosts, Once More With Feeling, Meds in Battle for the Sun. Po treh letih zatišja so posneli in izdali še trenutno aktualen album Loud Like Love. Stalna člana zasedbe sta Brian Molko in Stefan Olsdal, na turnejah pa se jima pridružijo Bill Lloyd, Fiona Brice, Nick Gavrilovic in Matt Lunn.

PREBERITE ŠE: Superdry in Elisabetta Franchi v XYZ Premium Fashion Store

”Recimo, da bomo imeli na koncertnem programu mnoge skladbe, za katere smo prisegli, da jih ne bomo več izvajali. Bil je že čas, da si priznamo, kaj želi od nas slišati večina naših poslušalcev. Bili so zelo potrpežljivi z nami, ker tako redko izvajamo najbolj komercialen repertoar. Turneja ob 20. obletnici delovanja bo posvečena našim oboževalcem. Na koncertih boste lahko slišali skladbe, kot so »Pure Morning« in »Nancy Boy«. Med te spadajo pesmi, ki jih nismo izvajali že 10 let in jih mogoče tudi nikoli več ne bomo. Vsekakor pa imamo za vas pripravljena tudi številna druga zanimiva presenečenja,« so o napovedanem koncertu v Zagrebu povedali člani skupine.

Vstopnice za koncert so na voljo v predprodaji na spletni strani eventim.si.

Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 Eyes On: Mesec fotografije Dunaj 25. oktober, 2016 Razstava: Eyes On – Mesec fotografije Dunaj 2016 GD Awards 18. oktober, 2016 Oglaševalski festival Zlati boben (Golden Drum) bo 2016 v Ljubljani Top Vino 2016 17. oktober, 2016 Top Vino 2016 – mednarodni vinski festival v Cankarjevem domu ·