fbpx

Hauser: Upornik z violončelom oktobra prihaja v Zagreb

V svetu klasične glasbe se redko pojavi talent, ki bi ga lahko opisali kot "rebel". HAUSER, eden najbolj cenjenih violončelistov današnjega časa, pa je prav to – in to na najbolj osupljiv način. Kot eden izmed ustanoviteljev priljubljenega dua 2Cellos, je Hauser znan po tem, da klasični glasbi vdihuje sodoben zagon. In zdaj ta glasbeni fenomen prinaša svojo edinstvenost v Arena Zagreb, 25. oktobra, v okviru svoje prve samostojne svetovne turneje "Rebel With a Cello".

Potem ko je osupnil občinstvo v Budimpešti in Pragi z razprodanima koncertoma, se Hauser pripravlja, da bo občinstvo v Zagrebu popeljal na glasbeno popotovanje, ki ga ne bodo pozabili. Njegov pristop h klasični glasbi je svež in inovativen, s čimer dokazuje, da so meje v glasbi resnično le v naših glavah.

Če se ozremo nazaj na njegovo pot, je Hauser s svojim prvencem “Classic” iz leta 2020 dosegel izjemen uspeh, saj se je album povzpel na vrh Billboardove lestvice klasičnih albumov. Njegov najnovejši album “The Player” pa je korak naprej v njegovi glasbeni evoluciji, kjer ritmični retro zvoki srečajo svetovne plesne uspešnice.

Ta upornik z violončelom bo zagrebško občinstvo popeljal skozi tri dejanja, ki združujejo klasično glasbo, latino ritme in filmsko glasbo. S spremljavo 20-članskega orkestra, ki vključuje violine, bobne, kitare, tolkala in pihala, obljublja koncert, ki bo hkrati intelektualen in zabaven.

Ko Hauser govori o svoji viziji, je jasno, da ni običajen violončelist. Želi združiti tradicionalno z modernim, klasično s popularno. Z besedami samih pesmi, kot so “Livin’ la Vida Loca” Rickyja Martina ali “Waka Waka” Shakire, si Hauser prizadeva povezati različne svetove glasbe.

Občinstvo se lahko pripravi na večer, ki bo pustil trajen vtis. Vstopnice za ta izjemni dogodek so že na voljo preko spletnega portala eventim.si in drugih pooblaščenih prodajnih mest.

V današnji dobi, ko se žanri nenehno spreminjajo in preoblikujejo, je Hauser osvežujoč dokaz, da klasična glasba ni samo živa in zdrava, ampak tudi relevantna in osupljiva. Zagreb, pripravite se na nepozaben večer!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.