fbpx

Imagine Dragons najavili koncert v Areni Pula 2023

Pula (Hrvaška) - 8. avgust 2023

Rock skupina Imagine Dragons, prejemniki nagrade grammy, so najavili 9 novih koncertov v Evropi in na Bližnjem Vzhodu v sklopu svetovne turneje “Mercury World Tour”. Imagine Dragons, ena najbolj iskanih skupin danes, tako prihaja 8. avgusta 2023 tudi v puljsko Areno! Avtorji uspešnic "Radioactive", "Believer" in "Demons", prejemniki grammyja in ena od najpopularnejših skupina vseh časov, tako prvič prihajajo v našo regijo.

V zadnjih petih letih so Imagine Dragons postali ena največjih in najprepričljivejših rock skupin na svetu. So skupina, ki je redefinirala rock v 21. stoletju s prepolnimi stadioni in himnami, ki podirajo vse rekorde. Ta kvartet iz Las Vegasa z dijamantnim grammyjem se tako s pravico ponaša z oznako ene največjih rock skupin današnjega časa. Prodali so 66 milijonov albumov, 55 milijonov digitalnih pesmi, imajo kar 110 milijonov prenosov pesmi in so edina skupina v zgodovini, ki se ponaša s štirimi RIAA dijamantnimi singli:  “Radioactive” (14-krat platinast), “Believer” (10-krat platinast), “Demons” (10-krat platinast) in “Thunder” (10-krat platinast).

Imagine Dragons: koncert v Puli na Hrvaškem

Koncert v Pulju je del svetovne turneje “Mercury World Tour”, na kateri predstavljajo svoj veliki in dolgo pričakovani album “Mercury — Acts 1 & 2”. Turneja se prične na Smukfestu na Danskem, po koncertih v Italiji, na Hrvaškem, Poljskem, v Litvi, Franciji, Izraelu in Grčiji pa zaključijo turnejo v francoskem Chambordu.

Od prvega pojavljanja leta 2009, so Imagine Dragons imeli pet albumov med prvimi desetimi na Billboardovi Top 200 lestvici; “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Evolve”, “Origins” in “Mercury – Act 1”. 
Z letošnjo izdajo albuma “Mercury – Act 2” so zaokrožili svoj dvojni album, ki ga je produciral legendarni Rick Rubin. S svojo dominanco na radijskih postajah so tako ena od samo štirih skupina, ki so istočasno dosegli pozicijo med Top 5 singli Aternativnega radija in edina skupina, ki je ta podvig ponovila.

Sodelovali so z mnogimi zvenečimi imeni, od Kendricka Lamarja, Lila Waynea in Wiza Khalife do Aviciija in skladatelja Hansa Zimmerja. Za dobrodelne namene so zbrali milijone dolarjev, med njimi tudi za njihovo dobrodelno organizacijo za otroke, obolelih z rakom, Tyler Robinson Foundation in LOVELOUD Foundation s festivalom frontmena Dana Reynoldsa za podporo LGBTQ+ mladini. Leta 2022 jih je ukrajinski predsednik Volodymyr Zelensky imenoval za veleposlance UNITED 24, ki pomaga pri zbiranju humanitarne pomoči za Ukrajino.

Imagine Dragons: vstopnice za koncert v Puli

Vstopnice za koncert Imagine Dragons v Puli na Hrvaškem je možno kupiti na spletni strani eventim.si in vseh pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.