2cellos pressphoto
18. avg
Kulturni izbor · glasba

Slovensko-hrvaški dvojec 2Cellos (Luka Šulić in Stjepan Hauser) je svojo svetovno slavo dosegel po tem, ko si je njuno priredbo Jacksonove skladbe Smooth Criminal na portalu YouTube ogledalo več kot milijon gledalcev. A 2Cellos v naboru svojih oboževalcev skrivata tudi Eltona Johna, ki ju podpira že vse od začetka njune kariere. Energični duet se po ljubljanske nastopu znova vračav Slovenijo – 18. avgusta bosta nastopila v Avditoriju Portorož, obiskovalcem pa obljubljata nepričakovano.

Avditorij Portorož, Portorož
2Cellos
od 25€ do 32€

Takrat 26-letna študenta v Londonu, Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta nekaj dni po objavi svojega videoposnetka na medmrežju prejela klic, ki je njuni življenji obrnil na glavo. Dekan prestižne akademije Royal Academy of Music si je ogledal njun posnetek in ga na nekem dobrodelnem koncertu omenil tudi verjetno najbolj znanemu študentu te akademije – Eltonu Johnu. Elton je bil namreč nad skladbo dvojca 2Cellos navdušen in si je želel z njima čim prej stopiti v stik. Še istega dne, ko je dekan v svojo pisarno poklical Luko, je v stik z njim stopil tudi sam Elton John.

PREBERITE ŠE: Najnovejši video 2 cellos: “Welcome to the Jungle”

Danes Luka in Stjepan koncertirata z največjimi svetovnimi zvezdami, kmalu pa se vračata tudi v Slovenijo. Energične izvedbe njunih skladb in priredb bomo lahko poslušali 18. avgusta v Avditoriju Portorož.

cmt-150816-sonus-photo1 16. avgust, 2015 Sonus Festival 2015, Zrće Beach, Pag: s tretjo edicijo še bolj udarno in naelektreno max romeo 12. avgust, 2015 Overjam International Reggae Festival bo letos v Tolminu gostil Maxa Romea in Capletona sziget 10. avgust, 2015 Festival Sziget 2015 – Budimpešta – že 22. leto vabi na Otok svobode v Budimpešti Festival Urbano dejanje 10. avgust, 2015 UD 2015: Festival Urbano dejanje v Tobačni ·