stones
16. sep
Kulturni izbor · glasba

Glasbene legende Rolling Stones prihajajo v našo bližino. Če vam še niste uspelo ujeti benda, ki že od začetka šestdesetih živi življenjski slog rock’n’rolla in neomajno vztraja, potem nikar ne oklevajte. Na Red Bull Ringu v Spielbergu na avstrijskem Štajerskem jih lahko vidite 16. septembra letos, kamor prihajajo v okviru turneje Stones – No Filter.

Red Bull Ring, Spielberg, Avstrija
The Rolling Stones
od 99,00 €

Začetki največje rock’n’roll skupine na svetu The Rolling Stones segajo v šestdeseta leta prejšnjega stoletja, ko je skupino ustanovil Brian Jones, bivši kitarist skupine. Leta 1969 so se ustoličili kot najboljša blues skupina šestdesetih let. Prejeli so 15 zlatih in 60 platinastih albumov, njihov koncert v Copacabani pa si je ogledalo okoli 2 milijona ljudi. Z zadnjim albumom Blue & Lonesome (po vsej verjetnosti je to tudi njihov zadnji studijski album), ki je nastal po enajstih letih premora, so se posvetili in poklonili bluesu in svojim bluesovskim vzornikom.

PREBERITE ŠE: PINK FLOYD: THEIR MORTAL REMAINS – RETROSPEKTIVA LEGENDARNEGA ROCK BANDA V LONDONU

S svojo glasbo so spremenili zakonitosti rocka in postali megazvezde svetovnega kova. Na svoji glasbeni poti so burkali morja na glasbenem področju, prav tako tudi s svojimi zasebnimi življenji. Čeprav je preteklo že kar nekaj vode od njihove ustanovitve ter se le redkokateri glasbeniki lahko pohvalijo s tako dolgo in uspešno kariero, njihovi koncerti še vedno polnijo stadione.

Dimensions Festival 2017 v Puli: nastopili bodo Grace Jones in Moderat 30. avgust, 2017 Dimensions Festival 2017 v Pulju: nastopili bodo Grace Jones in Moderat robbie willams celovec 2017 29. avgust, 2017 Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu Sonus Festival 2017 20. avgust, 2017 Sonus Festival 2017: v družbi najboljših tehno ustvarjalcev FM4 Frequency Festival 2017: prihajajo Billy Talent, Mumford & Sons in Placebo 15. avgust, 2017 Festival FM4 Frequency 2017: na festivalu tokrat Billy Talent, Mumford & Sons in Placebo · · · · · · ·