o-KYLIE-MINOGUE-facebook parlophone
18. okt
Kulturni izbor · glasba

Kylie Minogue, avstralska pop pevka, tekstopiska, modna oblikovalka in filmska ter televizijska igralka prihaja v okviru evropske turneje Kiss Me Once oktobra v Budimpešto.

Papp László Sportaréna, Budimpešta
Papp László Sportaréna, Budimpešta
Od 35€ do 75€

Kylie Minogue je po svetu prodala več kot 68 milijonov izvodov albumov in singlov, za svoje delo pa je prejela veliko nagrad, vključno z večjimi nagradami ARIA Awards, Brit Awards in Grammy. Organizirala je mnogo uspešnih in s strani kritikov pohvaljenih turnej ter prejela nagrado Mo Award v kategoriji za »avstralskega ustvarjalca leta« za svoje nastope v živo. Maja leta 2005 je zbolela za rakom na prsih. Zaradi operacije in kemoterapije je za nekaj mesecev zamrznila svojo kariero. Ne za dolgo. Takoj po okrevanju je odšla na zmagoslavno svetovno turnejo. Leta 2008 ji je za njene dosežke v glasbi v Buckinghamski palači kraljica Elizabeta II. osebno podelila naziv častnice (OBE). Velja za najbolje prodajano avstralsko samostojno ustvarjalko v zgodovini.

Že dvanajsti album avstralske zvezdnice Kiss Me Once ne prinaša nobenih presenečenj. Še vedno zna zbrati ekipo vrhunskih producentov, piscev pesmi in drugih sodelavcev (Jake Shears iz Scissor Sisters in Calvin Harris). In še vedno zna posneti spodobno trendovsko ploščo, ki v ničemer ne zaostaja za dosežki njenih pol mlajših pevskih kolegic. Slišati je veliko sodobnega plesnega popa, ki mu sodeč po lestvičenju prvih singlov letos ne manjka radijskega prostora.

Njen zadnji album boste tako lahko v živo slišali 18. oktobra v Papp László Sportaréna, Budimpešta. Vstopnice se gibljejo od 35€ do 75€. Kupite jih lahko na koncerti.net.

Foto: passenger 31. maj, 0400 Koncert: Passenger in njegov zasanjani folk oktobra na Dunaju Swans-8x10-band-w-stars-horiz-bw-v2 31. maj, 3200 Koncert: Swans oktobra v Kinu Šiška Joan_Baez_Ljubljana 13. oktober, 2014 Koncert Joan Baez nam bo prinesel sladke melodije Foto: Buba Booking 12. oktober, 2014 Jeseni bomo uživali v post-wave melodijah Future Islands · ·