interpol
10. avg
Kulturni izbor · glasba

Če smo še pred šestimi leti v Križankah uživali na prvem koncertu priljubljene ameriške postpunk skupine Interpol, bomo tokrat morali v Beograd ali na Dunaj. Newyorški trio namreč tja prihaja v avgustu, na krilih turneje Turn On The Bright Lights, s katero praznuje 15-letnico izida istoimenskega albuma. Obljubljajo, da bodo na turneji zaigrali celoten album – naprej in nazaj.

Arena Wien, Dunaj, Avstrija
Arena Wien
Predprodaja: 35,00 €, redna prodaja: 42,00 €
Dogodek na Facebooku

Glasbena zasedba Interpol, glavni newyorški predstavniki postpunka, se je javnosti predstavila leta 2002 s prvencem Turn On The Bright Lights. Navdušili so tako širšo javnost kot tudi kritike – ti so jih takoj primerjali z Echo & The Bunnymen, Joy Division, The Chameleons in celo The Smiths. Temu sta sledila albuma Antics (2004) in Our Love to Admire (2007), ki sta poskrbela, da je Interpol postal eden izmed najpopularnejših indie rock bendov.

PREBERITE ŠE: Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu

Nekoliko slabši album Interpol (2010) je nastal brez basista Carlosa Denglerja in pojavljati so se začele govorice, da bo skupina razpadla. A temu ni bilo tako – z nadomestnim basistom so se odpravili na turnejo in se 2011 ustavili tudi v ljubljanskih Križankah.
Zadnji studijski album El Pintor so izdali leta 2014, odzivi nanj pa so bili zelo pozitivni. Očitno je, da se je Interpol s tem albumom vrnil na stara pota slave, v svoja najplodnejša leta, skupina pa je tako začela pluti proti svetlejši prihodnosti. Januarja letos so namreč sporočili, da nas prihodnje leto čaka nov album, za zdaj pa se bomo morali zadovoljiti ‘le’ s turnejo Turn On The Bright Lights, s katero se poklanjajo svojemu prvencu. 10. avgusta jim bomo tako priča na Dunaju, 13. avgusta pa v Beogradu v Kalemegdanu, največjem beograjskem parku.

David Guetta 29. julij, 2017 Koncert: David Guetta julija 2017 prihaja na Dunaj sting-press-2016-cr-eric-ryan-anderson-billboard-1548 27. julij, 2017 Koncert: Sting se vrača v puljsko Areno pixiespress2 12. julij, 2017 Koncert: po trinajstih letih se v Ljubljano vračajo Pixies EXIT FESTIVAL 2017 HARDWELL 6. julij, 2017 Festival Exit 2017 razkriva prve nastopajoče: Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner in Hardwell · · · · · · · · ·