fbpx

Koncert: newyorški trio Interpol v Beogradu in na Dunaju

Če smo še pred šestimi leti v Križankah uživali na prvem koncertu priljubljene ameriške postpunk skupine Interpol, bomo tokrat morali v Beograd ali na Dunaj. Newyorški trio namreč tja prihaja v avgustu, na krilih turneje Turn On The Bright Lights, s katero praznuje 15-letnico izida istoimenskega albuma. Obljubljajo, da bodo na turneji zaigrali celoten album – naprej in nazaj.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Arena Wien, Dunaj, Avstrija
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Predprodaja: 35,00 €, redna prodaja: 42,00 €

Glasbena zasedba Interpol, glavni newyorški predstavniki postpunka, se je javnosti predstavila leta 2002 s prvencem Turn On The Bright Lights. Navdušili so tako širšo javnost kot tudi kritike – ti so jih takoj primerjali z Echo & The Bunnymen, Joy Division, The Chameleons in celo The Smiths. Temu sta sledila albuma Antics (2004) in Our Love to Admire (2007), ki sta poskrbela, da je Interpol postal eden izmed najpopularnejših indie rock bendov.

PREBERITE ŠE: Koncert: šarmer Robbie Williams avgusta 2017 v Celovcu


Nekoliko slabši album Interpol (2010) je nastal brez basista Carlosa Denglerja in pojavljati so se začele govorice, da bo skupina razpadla. A temu ni bilo tako – z nadomestnim basistom so se odpravili na turnejo in se 2011 ustavili tudi v ljubljanskih Križankah.
Zadnji studijski album El Pintor so izdali leta 2014, odzivi nanj pa so bili zelo pozitivni. Očitno je, da se je Interpol s tem albumom vrnil na stara pota slave, v svoja najplodnejša leta, skupina pa je tako začela pluti proti svetlejši prihodnosti. Januarja letos so namreč sporočili, da nas prihodnje leto čaka nov album, za zdaj pa se bomo morali zadovoljiti ‘le’ s turnejo Turn On The Bright Lights, s katero se poklanjajo svojemu prvencu. 10. avgusta jim bomo tako priča na Dunaju, 13. avgusta pa v Beogradu v Kalemegdanu, največjem beograjskem parku.

Dodatne Informacije

Več informacij:
interpolnyc.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!