mi2
3. dec
Kulturni izbor · glasba

Avtohtoni slovenski rokerji Mi2, ki že 20 let orjejo slovensko glasbeno ledino, bodo 3. decembra v slovenski Hali Tivoli z velikim koncertom praznovali častitljivi jubilej z gosti, ki bodo v čast skupine nastopili na istem odru. Mi2 so dogodek kar sami poimenovali “Od Črtice do Čiste jebe”, saj so začeli z malim, prišli pa do velikega uspeha na slovenski glasbeni sceni.

Hala Tivoli, Ljubljana
Hala Tivoli
15€
Dogodek na Facebooku

Mi2, fantje iz Rogatca na Štajerskem (v nasprotju s prepričanjem večine skupina šteje pet članov), so se svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo, igrivostjo, razumevanjem slovenskega človeka, vtisnili v srca premnogim generacijam v naši državi, s skladbami kot so “Črtica”, “Sladka kot med”, “Samo tebe te imam”, “Čakal sn te ko kreten”, “Pa si šla”, “Oda gudeki”, “Pojdi z menoj v toplice”, “Zbudi me za 1. maj”, “Moja teta Estera”, “Ti nisi ta”, “Čista jeba” in drugimi, tako rekoč dvema ducatoma uspešnic, kot tudi ostalimi skladbami z njihovih sedmih albumov.

PREBERITE ŠE: Koncert: The Red Army Choir, Orchestra and Ballet – glasbeno-plesni spektakel v Stožicah

S praznovanjem z delom so pričeli z izdajo zadnjega albuma Čista jeba, ki je podrl vse rekorde prodajanosti v Sloveniji in požel odlične kritike tako občinstva, kot tudi novinarjev in poznavalcev, nato z istoimensko turnejo po slovenskih klubih, nadaljevali so s predvajanjem dokumentarnega filma o svoji karieri, Kdo = Mi2?, zdaj pa nastopajo na številnih slovenskih festivalih. Kot največji dogodek ob 20. obletnici delovanja se obeta prav poseben koncert v slovenski Hali Tivoli.

editorslandscape2AD 1. december, 2015 Koncert: Editors – Kino Šiška – na turneji z novim albumom Kurzschluss 8. julij, 2400 Kurzschluss 2015: festivalski klub v velikem zamahu ALT-J 8. julij, 9800 Koncert: Alt-J – Dunaj – britanska pop trojica na turneji simple-minds-2014 21. november, 2015 Koncert: Simple Minds, veterani new wave generacije osemdesetih, v Milanu ·