The xx  zagreb Autor LAA cover
28. nov
Kulturni izbor · glasba

Kultni britanski elektro pop trio The xx, eden od najpomembnejših otoških bendov zadnjih nekaj let, bo v Zagrebu začel krajšo evropsko turnejo, na kateri bodo predstavili nove skladbe iz zdaj še neimenovanega tretjega albuma.

Boćarski Dom, Zagreb, Hrvaška
The xx
Predprodaja: 23 €, na dan koncerta: 27 €
Dogodek na Facebooku

Britansko trojko The xx sestavljajo Romy Madley Croft, Oliver Sim in Jamie Smith (Jamie XX). Izdali so dva studijska albuma – z nagrado mercury nagrajen prvenec xx (2009) in leta 2002 album Coexist, ki so ga prodali v 2,5 milijona izvodih.
Po razprodanih koncertih in festivalih, vključno z njihovimi Night + Day dogodki v Lizboni, Berlinu in Londonu, je skupina zaključila koncertno turnejo z intimnim koncertom v Park Avenue Armoryju v New Yorku. Po albumu Coexist je Jamie XX izdal solo album In Colour (2015), ki je eden od najpomembnejših elektronskih albumov v zadnjih dveh letih. Album je bil nominiran za nagrado grammy v kategoriji najboljšega elektronsko-plesnega albuma in nagrado brit za britanski album leta.

PREBERITE ŠE: Koncert: kalifornijski veterani Red Hot Chili Peppers na Dunaju

The xx trenutno snemajo tretji studijski album, in ker v Zagreb prihajajo sredi svoje ustvarjalne faze, lahko pričakujemo, da bo občinstvo premierno deležno tudi novih skladb. Na tej ekskluzivni kratki turneji bo občinstvo ogrevala norveška umetnica Jenny Hval, ki jo je širša javnost spoznala po albumih Innocence Is Kinky (2013) in Apocalypse, Girl (2015).


Koncert: Asaf Avidan v Kinu Šiška 23. november, 2016 Koncert: Asaf Avidan v ljubljanskem Kinu Šiška red hot chili peppers dunaj 21. november, 2016 Koncert: kalifornijski veterani Red Hot Chili Peppers na Dunaju Pixies - 2016 - Dunaj 15. november, 2016 Koncert: alternativni rockerji Pixies z novim albumom na Dunaju Jean–Michel Jarre - vrača se francoski pionir elektronske glasbe 15. november, 2016 Jean Michel Jarre – vrača se francoski pionir elektronske glasbe · · · ·