Prihaja Ljubljana Fashion Week
20. nov
Utrip mesta · moda

Med 20. in 23. novembrom bo Ljubljana živela in utripala z modo, v središče prestolnice se namreč vrača Ljubljana Fashion Week (LJFW)! Preverite, katere kolekcije oblačil za pomlad-poletje 2016 se bodo v sklopu Ljubljanskega tedna mode predstavile na obrežju Ljubljanice, razkrivamo pa vam tudi datum spomladanske izdaje Ljubljana Fashion Weeka, na kateri bodo videoprojekcije dopolnile modne revije v živo.

do
Mestni trg 15
Ljubljana Fashion Week
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

V središče Ljubljane se med 20. in 23. novembrom 2015 vrača Fashion Week Ljubljana (LJFW). Težko pričakovani modni dogodek bo tokrat postregel s predstavitvijo kolekcij v obliki videoprojekcij in razstavnim prostorom LJFW PLAC, kjer si bomo lahko v času Ljubljanskega tedna mode, vsak dan od 10. do 21. ure, predstavljene kolekcije tudi pobližje ogledali. Prav tako je že znan datum spomladanske izdaje Ljubljana Fashion Weeka, ki bo nadgrajena z modnimi revijami v živo: od 13. do 16. aprila 2016.

PREBERITE ŠE:  Artburo: ročno poslikane ikonične torbice Hermès

Prihajajoča Ljubljanska tedna mode v organizaciji Zavoda Zvereene bosta sledila začrtanemu konceptu preteklih dveh dogodkov: lansko jesen se je dogajanje v okviru LJFW premaknilo v središče prestolnice, kar je bilo letošnjega aprila nadgrajeno z modnimi revijami na Kongresnem trgu. Z željo po spodbuditvi modne videoprodukcije, ki je v svetu zelo aktualna, se bodo oblikovalci na tokratni jesenski izdaji predstavili v tem jeziku; spomladi sledijo modne revije v živo. Cilj Ljubljanskega tedna mode namreč ostaja enak: omogočiti, da tudi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja, in ozavestiti obstoj pestrega nabora blagovnih znamk.

Kolekcije oblačil za pomlad/poletje 2016 si bo na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi, mogoče ogledati vsak dan od 20. do 23. novembra 2015 zvečer. V obliki projekcij se bo predstavilo enajst slovenskih oblikovalcev oziroma blagovnih znamk: Almirasadar (Almira Sadar), Draž (Urška in Tomaž Draž), Matic Veler, N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič), niOka (Nika Ravnik), Sanija Reja Aske, SENS (Zlata Zavašnik), Simona Lampe, Sofia Nogard (Boštjan Mljač, Mija Curk), Tanja Zorn (Tanja Zorn Grželj) ter kolektiv Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič).

Utrinek z lanskoletnega dogodka 19. november, 2015 Identity Dress 2015: modni dogodek v Narodnem muzeju Slovenije Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 28. oktober, 2015 Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 2015 Pop-up shop v kranju 14. september, 2015 “Pop-up” prodajna razstava za ljubitelje mode v Kranju LJFW-April_2015-foto_by_Mimi_Antolovic 12. april, 2015 Ljubljana Fashion Week 2015 – Aprila na Kongresnem trgu #LJFW · ·