New Time – stenska ura kot zmečkan papir

Stenska ura New Time

Stenska ura New Time ni običajna stenska ura, saj je njena končna podoba stvar vašega navdiha. Njena edinstvena zgradba vam namreč dovoljuje, da sami določite njen videz. Edina stvar na uri, ki je nespremenljiva, je urni mehanizem oziroma kazalci, ozadje iz bombažnih vlaken, ki je kopija papirja, pa omogoča, da jo gubate po mili volji, ne da bi jo pri tem kakorkoli uničili.

New Time je stenska ura Veronike Szalaiki, ki jo oblikujemo kot plastelin, njeno ozadje pa spominja na zmečkan papir. Zaradi posebnega materiala iz bombažnih vlaken je namreč zrcalna slika lista papirja, ki pa ga lahko v nedogled mečkate in potem spet ”zlikate”.

PREBERITE ŠE: Oblique: sodobna kolekcija stenskih knjižnih polic

Ozadje pa ni samo ozadje ure, ampak tudi njena embalaža. Uro torej odvijete, vstavite baterijo, izoblikujete iz embalaže in obesite na steno. Mirno jo lahko čistite s suho ali mokro gobo. In ko je ne potrebujete več, jo preprosto zmečkate kot list papirja in vržete v koš. Še bolje pa je, če jo komu podarite.

Dodatne Informacije

Več o avtorici:
veronikaszalai.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA katalog 2021: vse to boste dobili v IKEA Ljubljana