Ljubljana Mini Maker Faire 2019: raj za makerje
11. maj
V zraku · dan za

Če radi sestavljate, razstavljate, ustvarjate, raziskujete, se oglasite na Ljubljana Mini Maker Faire 2019, enodnevnem DIY dogodku, na katerem se srečajo zanesenjaki iz cele Slovenije, ki v svojih garažah, delavnicah, tehnoloških centrih ali podjetjih odkrivajo nova znanja. Poleg tega, da si boste lahko ogledali njihove stvaritve in z njimi navezali stik, bodo na dogodku tudi delavnice, izobraževanja in okrogle mize, kjer bo govora o odnosu družbe do tehnologije, znanosti in podjetništva.

do
Fakulteta za računalništvo in informatiko
Fakulteta za računalništvo in informatiko
Ni podatka.
Dogodek na Facebooku

Ljubljana Mini Maker Faire 2019 je največji enodnevni DIY dogodek v Sloveniji, kjer se srečajo makerji, izumitelji, ustvarjalci, izdelovalci, umetniki, znanstveniki in tehnološki zanesenjaki. Njegov namen je spodbujati radovednost in zvedavosti ter odkrivati nove ideje in znanja.

Razstavljavci prihajajo iz Slovenije in okoliških držav – njihova skupna želja je, da svoje navdušenje nad ustvarjanjem delijo z drugimi. Velik del letošnjega dogodka Ljubljana Mini Maker Faire 2019 pa predstavljajo tudi delavnice, s katerimi želijo organizatorji navdušiti nad tehniko in podjetništvom čim večji spekter ljudi – pripravili jih bodo namreč vodilni akterji na področju, in sicer Zavod 404, Ljudmila, Fakulteta za elektrotehniko, UNI-KAT, Zavod Mars, Zavod Kersnikova, KID Kibla, Team Cool Tool Slovenija, RogLab, Cirkulacija 2.

Poleg delavnic bodo tudi predavanja in okrogle mize, ki so namenjene širši javnosti in se zato izvajajo na odru sejmišča. Teme predavanj in okroglih miz se dotikajo trenutne družbe in odnosa do tehnologije, znanosti in podjetništva. Dogodek je namenjen tako otrokom in družinam, kot tudi študentom in vsem, ki bi radi navezali stike z uspešnimi makerji.

9. Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! 9. maj, 2019 Škisova tržnica 2019: mladost, norost, Škisova! Wings for life 2019: šport in dober namen 5. maj, 2019 Wings for life 2019: šport in dober namen 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! 4. maj, 2019 7. Vegafest 2019: spoznaj trajnostno življenje! 5. Festival vina in čokolade 27. april, 2019 Festival vina in čokolade 2019: vrhunske vinsko-čokoladne kombinacije