Dobrodelni dogodek Ljubljanski zmaj
11. jul
V zraku · dan za

Utrinek sanj, zavod za spodbujanje lepše prihodnosti, konec februarja vabi na humanitarni dogodek Ljubljanski zmaj, kjer bodo zbirali sredstva za izvajanje brezplačnih rojstnodnevnih zabav za socialno ogrožene otroke. Namenjen je spodbujanju lepše prihodnosti, na njem pa se bodo predstavili številni umetniki, mladi podjetniki, obrtniki, inovatorji in glasbeniki. Ognjeni krst bo doživel tudi glasbenik Inner, ki bo izvedel himno Ljubljanski zmaj.

do
Bogišićeva ulica 6, 1000 Ljubljana
Utrinek sanj, zavod za spodbujanje lepše prihodnosti
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

Ko rojstni dan praznujejo otroci, je skoraj vedno na mizi torta s svečkami. Vsaj tako se zdi vsem nam, ko to beremo v topli sobi, a za številnimi zidovi je resničnost drugačna. Marsikateri otroci so namreč zaradi finančne stiske staršev oropani tega ”osnovnega” življenjskega trenutka . K sreči je tu Utrinek sanj, ki bo veselje ob pihanju svečk prinesel tudi v te domove.

Tridnevni humanitarni dogodek Ljubljanski zmaj se bo odvijal od petka, 26., do nedelje, 28. februarja 2016, za petkov otvoritveni del, ko bo uradno odprtje umetniške in dveh fotografskih razstav, pa je zaradi prostorske omejitve potrebna predhodna rezervacija (na info@utrineksanj). Razstavo bo kurirala Jasmina Jessa Hlaj, podjetje Art Rebel 9 bo s pomočjo očal Oculus Rift poskrbelo za izkušnjo navidezne resničnosti, za ognjeni šov pa bo poskrbela bruhalka ognja. Seveda si bo razstavo mogoče brezplačno ogledati tudi v soboto in nedeljo med 10. in 19. uro, prav tako okusiti navidezno resničnost. Po razstavi bo zavod na Facebookovi strani Podpri in podprt boš organiziral dobrodelno dražbo, njen izkupiček pa bo šel za izvajanje brezplačnih storitev za socialno ogrožene otroke.

PREBERITE ŠE: Kaj v ogledalu vidi otrok in kaj odrasli?

Poslanstvo Utrinka sanj, zavoda za spodbujanje lepše prihodnosti, je zagotoviti lepšo prihodnost tistim, ki jim ni postlano z rožicami. ”Zavedamo se, da je v Sloveniji veliko ljudi, ki zaradi finančne stiske težko verjamejo v lepšo prihodnost. Na info@utrineksanj.si nam lahko pošljete svoje zgodbe in predlagate, komu bi brezplačne zabave koristile in jim prižgale upanje v lepšo prihodnost. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi in sodelovanjem narišemo nasmeh na obraze veliko ljudem in da lahko skupaj ustvarimo okolje, ki bo prijaznejše za vse.”

Gledališki spektakel Marvel Universe Live! 25. november, 2016 Marvel Universe Live! – oglejte si Marvelove junake v živo! Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb 10. november, 2016 Koncert: Placebo novembra v Zagrebu Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 Eyes On: Mesec fotografije Dunaj 25. oktober, 2016 Razstava: Eyes On – Mesec fotografije Dunaj 2016 · · ·