Ljubljanski zmaj: da bodo vsi otroci pihali svečke na torti

Dobrodelni dogodek Ljubljanski zmaj
Zadnjič posodobljeno: :

Utrinek sanj, zavod za spodbujanje lepše prihodnosti, konec februarja vabi na humanitarni dogodek Ljubljanski zmaj, kjer bodo zbirali sredstva za izvajanje brezplačnih rojstnodnevnih zabav za socialno ogrožene otroke. Namenjen je spodbujanju lepše prihodnosti, na njem pa se bodo predstavili številni umetniki, mladi podjetniki, obrtniki, inovatorji in glasbeniki. Ognjeni krst bo doživel tudi glasbenik Inner, ki bo izvedel himno Ljubljanski zmaj.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Bogišićeva ulica 6, 1000 Ljubljana

Vstopnina

Vstop je prost

Ko rojstni dan praznujejo otroci, je skoraj vedno na mizi torta s svečkami. Vsaj tako se zdi vsem nam, ko to beremo v topli sobi, a za številnimi zidovi je resničnost drugačna. Marsikateri otroci so namreč zaradi finančne stiske staršev oropani tega ”osnovnega” življenjskega trenutka . K sreči je tu Utrinek sanj, ki bo veselje ob pihanju svečk prinesel tudi v te domove.

Rojstni dan v Utrinku sanj je nepozabna zabava za otroka.
Rojstni dan v Utrinku sanj je nepozabna zabava za otroka.

Tridnevni humanitarni dogodek Ljubljanski zmaj se bo odvijal od petka, 26., do nedelje, 28. februarja 2016, za petkov otvoritveni del, ko bo uradno odprtje umetniške in dveh fotografskih razstav, pa je zaradi prostorske omejitve potrebna predhodna rezervacija (na info@utrineksanj). Razstavo bo kurirala Jasmina Jessa Hlaj, podjetje Art Rebel 9 bo s pomočjo očal Oculus Rift poskrbelo za izkušnjo navidezne resničnosti, za ognjeni šov pa bo poskrbela bruhalka ognja. Seveda si bo razstavo mogoče brezplačno ogledati tudi v soboto in nedeljo med 10. in 19. uro, prav tako okusiti navidezno resničnost. Po razstavi bo zavod na Facebookovi strani Podpri in podprt boš organiziral dobrodelno dražbo, njen izkupiček pa bo šel za izvajanje brezplačnih storitev za socialno ogrožene otroke.

PREBERITE ŠE: Kaj v ogledalu vidi otrok in kaj odrasli?

Utrinek sanj skrbi za lepšo prihodnost naših otrok.
Utrinek sanj skrbi za lepšo prihodnost naših otrok.

Poslanstvo Utrinka sanj, zavoda za spodbujanje lepše prihodnosti, je zagotoviti lepšo prihodnost tistim, ki jim ni postlano z rožicami. ”Zavedamo se, da je v Sloveniji veliko ljudi, ki zaradi finančne stiske težko verjamejo v lepšo prihodnost. Na info@utrineksanj.si nam lahko pošljete svoje zgodbe in predlagate, komu bi brezplačne zabave koristile in jim prižgale upanje v lepšo prihodnost. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi in sodelovanjem narišemo nasmeh na obraze veliko ljudem in da lahko skupaj ustvarimo okolje, ki bo prijaznejše za vse.”

Dodatne Informacije

Več informacij:
utrineksanj.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Velika noč v Nemčiji: nenavadni in edinstveni velikonočni običaji