Majske igre 2016
3. maj
V zraku

Najlepši (študentski) mesec se bliža. In maj brez Majskih iger pač ni maj! Tudi letos bo poln športnih in kulturnih dogodkov. Tako kot vedno doslej. Od 3. do 19. maja se bodo v Ljubljani odvijali številni adrenalinski dogodki, izvirne kulturne točke in nastopi glasbenih skupin. Čas je za Majske igre 2016. In tudi ti ne smeš manjkati!

do
Ljubljana
majskeigre.si
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Tudi letošnje Majske igre, ki se bodo odvijale med 3. in 19. majem 2016, bodo poskrbele za obilico športa, kulture in zabave.

Študentje se bodo lahko pomerili v 39 športnih panogah. Vsako leto da zdaj se je športnih aktivnosti udeležilo več kot 2800 tekmovalcev, od amaterjev do profesionalnih športnih navdušencev.

PREBERITE ŠE: Ljubljana: evropski kolesarski festival 2016

Vsako leto se odvije 6 kulturnih otočkov z mešano tematiko. Kulturni večeri, na katerih se zbere skupaj tudi 5000 študentov, se odvijajo na zelenici za domom III. Na malem odru se predstavijo pesniki, pisatelji, zbori, predavatelji, popotniki, pevci, alpinisti in drugi znani ter malo manj znani gostje.

Za sprostitev študentov in pravzaprav vseh ljubiteljev dobre glasbe so organizatorji Majskih iger 2016 pripravili 4 zabavne večerne dogodke, ki se bodo odvili na različnih lokacijah v Ljubljani. Začelo se bo z odprtjem Majskih iger, ko bodo nastopili Dan D, Orleki, Jam Fuzz, Nubira in Dare Acoustic. Sledil bo noro zabaven Pohod na Rožnik, kjer bodo potekale igre brez meja in se zaključile z vsakoletnim rockerskih dogodkom. Nastopili bodo Šank rock in Zaklonišče prepeva. Nato nastopi čas za Dan Mestnega loga, majsko študentsko dogajanje pa se bo zaključilo z zaključkom Majskih iger. Več o majskem dogajanju in nastopajočih bodo organizatorji razkrili v prihodnjih dneh.

Tek božičkov 25. maj, 1600 Tekaška prireditev: Tek in pohod Božičkov 2015 – tecite z dobrodelnim namenom lokali_okusi_kamnika_2 26. oktober, 2013 Tržnica (z) Okusi Kamnika – Podeželje in Eko