Posodi svojo nogo: zavihaj hlačnico 2016
4. apr
V zraku · dan za

4. aprila 2016 je znova mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min, ki nastopa pod geslom Posodi svojo nogo: zavihaj hlačnico. Namen je seznanjanje ljudi z nevarnostmi min in bojem za njihovo prepoved ter okrepitev solidarnosti z žrtvami zahrbtnega orožja, ki se lahko potuhne tudi za desetletja. Na letošnjem osrednjem dogodku, ki bo na Prešernovem trgu v Ljubljani, bosta gosta raper/aktivist Zlatko in multipraktik/aktivist Boštjan Gorenc – Pižama!

Prešernov trg, Ljubljana
Ustanova za krepitev človekove varnosti
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

4. aprila bo že tradicionalno potekal mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min, ki na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini tudi toliko let po vojni prežijo na svoj ”plen”. Letošnji osrednji dogodek v središču Ljubljane bosta začinila Zlatko in Boštjan Gorenc – Pižama.

PREBERITE ŠE: Orto Fest 2016 – program in nastopajoči

Simbol solidarnosti z žrtvami min in izkaz podpore protiminskemu delovanju so zavihane hlačnice, zato bo pred ”minskim poljem” potekalo fotografiranje z zavihanimi hlačnicami, Ustanova za krepitev človekove varnosti (ITF), ki je skrbnik akcije v Sloveniji, pa bo istočasno opozarjala na minsko problematiko in grožnjo, ki jo ta predstavlja. Isti dan bo v atriju Mestne hiše odprtje razstave likovnih del otrok iz Slovenije in Gaze (na temo svobode in varnosti), ki so bili nedavno na rehabilitaciji na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča.

foto: Stojko Falk 15. avgust, 4400 Orto Fest 2016 – program in nastopajoči Benjamin Savšek in Bojan Tokič 30. marec, 2016 Olimpijski ReUnion: Kuhamo z olimpijci – okusi Brazilije Parada mehurčkov Ljubljana 2016 29. marec, 2016 Parada mehurčkov Ljubljana 2016 Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta 24. marec, 2016 Collecta 2016 – 10. mednarodni sejem zbirateljstva