nutcracker1
11. nov
Kulturni izbor · odri

Gallusova dvorana Cankarjevega doma se bo drugič v zgodovini spremenila v ledeno pravljico, saj bo 11. in 12. novembra letos gostila Sanktpeterburški državni balet na ledu. Ledeni oder bo predstavljal izvrstno podlago za bogato in vrhunsko dodelano scenografijo za uprizoritev baleta Hrestač.

do
Gallusova dvorana, Cankarjev dom, Ljubljana
ART BG Production Ltd
od 29,00 €
Dogodek na Facebooku

V sklopu evropske turneje se bo eden najbolj priljubljenih baletov vseh časov v svoji ledeni različici predstavil tudi v Ljubljani ter poskrbel, da bo oder Gallusove dvorane drugič v zgodovini in po več kot petnajstih letih ponovno postal ledena ploskev. Glavni koreograf spektakla Hrestač je zaslužni ruski umetnik Konstantin A. Rassadin.
Sanktpeterburški državni balet na ledu (nekdanji Leningrajski državni balet na ledu), ki ga je pred 150 leti ustanovil izjemen koreograf Konstantin Boyarsky, je naslednik tradicije Sanktpeterburške šole klasičnega baleta. Državni balet na ledu uprizarja najbolj znane balete Petra Iljiča Čajkovskega (Trnuljčica, Labodje jezero in Hrestač) in Sergeja Prokofjeva (Pepelka ter Romeo in Julija).

Drsalci Sanktpeterburškega baleta so uprizorili več kot 7000 predstav po vsem svetu, večina njih pa je v individualnih nastopih ali dvojicah osvojila ruska in mednarodna priznanja v umetnostnem drsanju. S pomočjo Rassadina so elemente atletskega umetnostnega drsanja uspešno združili z elementi klasičnega baleta in jih povezali v glamurozno celoto. Baletno pravljico Hrestač v dveh dejanjih si boste lahko tako ogledali vsi ljubitelji baletnih virtuoznosti in umetnostnega drsanja.


brade-171013-foto_by_Jernej Kokol 19. oktober, 2017 Komedija Brade: najboljše zgodbe se zgodijo za odrom 967A9109-Edit_foto_Marko_Delbello_Ocepek 30. september, 2017 Vid Valič v novi komediji Tvoj bodoči bivši mož Gledališče: Mjuzikel Rent v Mestnem Gledališču Ljubljanskem 21. september, 2017 Premiera: muzikal Rent v Mestnem gledališču Ljubljanskem image_13534305_1 7. junij, 2017 Slovenski muzikal Vesna prihaja na odre junija 2017 · · ·