extrem-200822-triglav_the_rock-foto2
30. avg
V zraku · dan za

Plezalni šov Triglav The Rock Ljubljana se je s tremi izdajami na Kongresnem trgu zapisal med najbolj atraktivne športne tekme v Sloveniji. In če ste mislili, da ta adrenalinska ekshibicija, v kateri se lahko običajni smrtniki pomerijo z največjimi svetovnimi mojstri balvanskega plezanja, ne more biti še privlačnejša … no, potem morate obvezno doživeti Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition.

središče Ljubljane in Novi trg
Extrem
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Ambasador projekta Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition je tudi tokrat Jernej Kruder: “Letošnja izdaja tekmovanja Triglav the Rock Ljubljana bo res posebna, saj se bo v kvalifikacijah plezalo po objektih, ki so del mesta. Za najavni film sem preplezal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače, kot plezanje v skali ali na umetni steni. A še vedno je to plezanje in v tem pogledu športni izziv,” pravi zmagovalec SP v balvanih in ‘poredni deček’ slovenskega plezanja, ki opozarja nase tudi z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah.

V nedeljo, 30. avgusta, bo med 9.00 in 17.00 potekal “street climbing” – rekreativno tekmovanje. Na več točkah v središču Ljubljane bodo postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah … tekmovalec pa bo moral v postavljenem časovnem okvirju preplezati čim več le-teh. Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Najboljših šest se bo pridružilo povabljenim plezalcem v večernem finalu, ki bo potekal na Ljubljanici pri Novem trgu na posebni plezalni steni. Na steni bosta istočasno tekmovala po dva tekmovalca in zmagovalec bo tisti, ki prvi pripleza do zadnjega oprimka. Plezalo se bo lahko le z rokami, uporaba nog ne bo dovoljena. Tekmovanje bo teklo po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para nadaljuje v naslednji krog, do končnega zmagovalca. Ker bo stena postavljena nad vodo, je vsaka napaka plezalca kaznovana s padcem v Ljubljanico. V finalu bodo zraven šestih finalistov tekmovali tudi povabljeni tekmovalci iz Slovenije in tujine.

Na letošnjem Triglav The Rocku res ne smete manjkati!


dvor jezersek-meni TR, Pozdrav iz kuhinje, foto Primoz Bregar 12. junij, 2020 Spomladanski Teden restavracij 2020 bo potekal junija 006 Odprta kuhna 11. junij, 2020 Odprta kuhna 2020 že drugi teden v juniju, po novem bo potekala dva dni! Prvi drive-in koncert v Sloveniji 30. maj, 2020 Prvi drive-in koncert v Sloveniji: TABU na parkirišču Centra Vič tindersticks-colour-1200px 7. maj, 2020 Koncert: izjemni Tindersticks se vračajo v Kino Šiška (maj / 2020) / PRESTAVLJENO · ·