Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition: plezalni šov, kot ga še niste videli!

Zadnjič posodobljeno: :

Plezalni šov Triglav The Rock Ljubljana se je s tremi izdajami na Kongresnem trgu zapisal med najbolj atraktivne športne tekme v Sloveniji. In če ste mislili, da ta adrenalinska ekshibicija, v kateri se lahko običajni smrtniki pomerijo z največjimi svetovnimi mojstri balvanskega plezanja, ne more biti še privlačnejša ... no, potem morate obvezno doživeti Triglav the Rock Ljubljana 2020 - Street Edition.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

središče Ljubljane in Novi trg

Organizator

Extrem

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Ambasador projekta Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition je tudi tokrat Jernej Kruder: “Letošnja izdaja tekmovanja Triglav the Rock Ljubljana bo res posebna, saj se bo v kvalifikacijah plezalo po objektih, ki so del mesta. Za najavni film sem preplezal nekaj Plečnikovih stvaritev in lahko rečem, da je bilo drugače, kot plezanje v skali ali na umetni steni. A še vedno je to plezanje in v tem pogledu športni izziv,” pravi zmagovalec SP v balvanih in ‘poredni deček’ slovenskega plezanja, ki opozarja nase tudi z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah.

V nedeljo, 30. avgusta, bo med 9.00 in 17.00 potekal “street climbing” – rekreativno tekmovanje. Na več točkah v središču Ljubljane bodo postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah … tekmovalec pa bo moral v postavljenem časovnem okvirju preplezati čim več le-teh. Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Najboljših šest se bo pridružilo povabljenim plezalcem v večernem finalu, ki bo potekal na Ljubljanici pri Novem trgu na posebni plezalni steni. Na steni bosta istočasno tekmovala po dva tekmovalca in zmagovalec bo tisti, ki prvi pripleza do zadnjega oprimka. Plezalo se bo lahko le z rokami, uporaba nog ne bo dovoljena. Tekmovanje bo teklo po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para nadaljuje v naslednji krog, do končnega zmagovalca. Ker bo stena postavljena nad vodo, je vsaka napaka plezalca kaznovana s padcem v Ljubljanico. V finalu bodo zraven šestih finalistov tekmovali tudi povabljeni tekmovalci iz Slovenije in tujine.

Na letošnjem Triglav The Rocku res ne smete manjkati!

Dodatne Informacije

Več informacij:
therockljubljana.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Svetovni dan živali – Se spomnite, kdo je zmagal lani?