dylan_moran01_website_image_ytnv_wuxga.jpg
7. okt
Kulturni izbor · odri

Obeta se nov večer vrhunske britanske komedije. Po Eddieju Izzardu bo slovenske ljubitelje stand up-a nasmejal Dylan Moram. Zvezdnik televizijskih serij in filmov Black Books, Shaun of the Dead in Notting Hill velja za enega najboljših in najbolj smešnih irskih stand-up komikov.

do
Cankarjev dom
Tin Vodopivec
23€

V stand up-u se je znašel že zelo zgodaj in razvil edinstven slog s pogosto poetičnim izražanjem, znan je po neprizanesljivem opazovanju in domišljiji, ki ju vpleta v svoje nastope. Med drugim ga je britanska televizija Channel 4 uvrstila med petnajst najboljših britanskih komikov vseh časov. Za najboljši šov mladih talentov je na Edinburškem festivalu prejel Edinburgh Comedy Award, BAFTO in Bronze Rose Montreal pa je osvojil kot pisec in glavni igralec v priljubljeni britanski komični seriji Black books. Filmi, kjer smo si ga zagotovo zapomnili pa so Rom-Com-Zom, Shaun of the dead, Run fatboy run, A film with me in it in najbolj znani Notting Hill s Hughom Grantom in Julio Roberts. Dylana Morana se je prijel naziv »Oscar Wilde komedije,« The Times je njegovo ustvarjanje označil za stand-up komedijo prvega razreda, v Edinburgh Eve News pa so zapisali, da je ”oster kot jeklena žica.” Dylan Moram v Cankarjev dom prihaja z novo predstavo Yeah yeah, ki tematike kot so staranje, religija, otroci in partnerski odnosi pomeša z običajnimi absurdi življenja. Njegove turneje veljajo za ene najbolj razprodanih, zato si velja vstopnico zagotoviti čim prej.


srecna_mladina2-1000x666 26. september, 2013 Kje ste bili pa vi leta ’91? Nov projekt ŠODR teatra Beton-Ltd.-Daša-Doberšek-Katarina-Stegnar-Primož-Bezjak-in 24. september, 2013 Predstava: Vse, kar smo izgubili medtem, ko smo živeli Pohod na Washington 23. september, 2013 V Ljubljani na ogled fotografska zbirka Pohoda na Washington podobe_splet.jpg 7. julij, 2013 Javno vodstvo po razstavi Podobe Balkana ·