Dom slovenskega oblikovanja – pop-up stanovanje v Ljubljani
17. okt
Utrip mesta · dom

17. oktobra 2016 je na Dunajski cesti 177 vrata odprlo pop-up stanovanje, ki so ga opremili izključno s slovenskimi oblikovalskimi izdelki. Kaj vse se skriva v njem, bomo lahko odkrivali vse tja do 3. novembra 2016. V tem času se bodo v stanovanja odvijali tudi številni dogodki. Dom slovenskega oblikovanja je naslednik in še bolj ambiciozno zastavljen projekt pop-up stanovanja I Feel design, ki je julija na kratko vrata odprl v Berlinu.

do
Dunajski mozaik, Dunajska cesta 177, Ljubljana
FD Slovenija
Brezplačno (potrebna predhodna najava)

Dom slovenskega oblikovanja je replika  uspešno predstavljenega koncepta pop-up stanovanja, opremljenega s slovenskimi izdelki, pod imenom I Feel Design v Berlinu (odprli so ga julija 2016). Svoje duri je odprl v Ljubljani. Za to gre zasluga 34 slovenskim oblikovalcem in podjetjem, ki so pod vodstvom kulturnega društva Ropot strnili vrste in ustvarili slovensko različico stanovanja, ki odpira vrata v času meseca oblikovanja.

Za javnost bo stanovanje vrata odprlo 17. oktobra 2016 ob 19. uri, od 18. oktobra dalje pa ga bo moč obiskati vsak dan med 16. in 19. uro vse tja do 3. novembra 2016.

PREBERITE ŠE: My Room Project: mladi po svetu so nas spustili v svoje spalnice

Ljubljanska različica berlinskega stanovanja je še bolj ambiciozno zastavljena kot nemška, saj se bo tu predstavilo več kot 30 blagovnih znamk, v nasprotju z berlinskim pop-up stanovanjem, kjer je bilo gostujočih ‘le’ 18 avtorjev. Avtorji stanovanja so bili Rok Avsec, Tina Semolič in Ana Gruden.

Stanovanje se nahaja v večstanovanjskem objektu, imenovanem Dunajski mozaiki (arhitekturni biro Abiro), in je popolnoma funkcionalno. V njem so kuhinja, jedilnica, spalnica, dnevna soba in delovni kotiček, zato v njem nimate občutka, da ste vstopili v razstavni salon. Tu lahko obiskovalec ne le izve vse o razstavljenih izdelkih, pač pa jih tudi otipa in preizkusi. V stanovanju se bodo odvijali tudi dogodki, in sicer svetovalnice, delavnica in kuharski dogodki. Projekt je bil izpeljan v sodelovanju z Mestom nepremičnin.

Galerija – Dom slovenskega oblikovanja – pop-up stanovanje v Ljubljani:

Dom slovenskega oblikovanja – pop-up stanovanje v LjubljaniOdpri galerijo

Zaradi omejenega prostora je za obisk potrebna predhodna najava na ifeeldesign.si


Sejem dom cover 11. marec, 2014 Sejem Dom 2014 · · · ·