Slika 2-Robbie Williams
28. apr
Kulturni izbor · glasba

V soju žarometov je Robbie Williams že več kot polovico svojega življenja in čeprav se zdaj, ko se je s svojo družino ustalil v Los Angelesu, malo manj govori o njem, to še ne pomeni, da je profesionalno kaj manj dejaven. Njegov deseti studijski album je izšel novembra lani, v okviru turneje pa ga bo predstavil pri naših sosedih.

Stadthalle, Dunaj
Koncerti.net
od 124,99 do 144,99 evra

Pred kratkim je nekje v sončnem Los Angelesu verjetno potekala velika zabava za okrogli 40. rojstni dan, ki ga je 13. februarja praznoval Robbie Williams. Kar malce neverjetno je, toda britanski glasbenik je na koncertne odre prvič stopil pri 16 letih, ko se je v začetku 90-ih let prejšnjega stoletja pridružil pop skupini Take That. Boy bend mu ni bil prav po godu, zato je leta 1995 zapustil skupino in svoje poslanstvo hitro našel kot solo glasbenik.

Da mu gre bolje, če je sam svoj šef, je dokazal dve leti pozneje, ko je izdal svoj prvi album Life Thru a Lens, s katerim se je povzpel visoko na glasbene lestvice in v Parizu nastopil na prvem samostojnem koncertu. Oktobra leta 1998, le leto dni zatem, je vrhove lestvic napadel z drugim albumom I’ve Been Expecting You, ki pa je več pozornosti vzbudil izven njegove rodne Velike Britanije.

Williams se je še naprej pridno kalil v svojem petju in se kot edinstvena pojava zajedal v vse pore glasbene scene. Za ustvarjanje glasbe ni potreboval let, temveč le mesece in poslušalce je skoraj vsaki dve leti nagradil z novim ploščkom. Zaljubljen v glasbo Franka Sinatre je svoje skladbe stresal iz rokava in z njimi dosegal uspeh za uspehom. Williams ima tako izjemen posluh, da je v svoji karieri napisal tudi pesmi za filmske uspešnice, kot je Have You Met Miss Jones? za romantično komedijo Dnevnik Bridget Jones, in pel v duetih, med drugim z Nicole Kidman za skladbo Somethin’ Stupid, ki sta jo v originalu sicer zapela Frank in Nancy Sinatra, njegovih sedem od desetih albumov pa je doseglo sam vrh svetovnih glasbenih lestvic.

Zadnjega, Swings Both Ways, je napovedal septembra lani in ga dva meseca zatem tudi izdal. Album vsebuje priredbe in originalne skladbe ter navdušuje z dueti, v katerih je Williams sodeloval z Michaelom Bublejem, Ollyjem Mursom, Rufusom Wainrightom, Lilly Allen in Kelly Clarkson. Čeprav ga na koncertu pri naših sosedih ne bomo ujeli v družbi vseh teh imenitnih glasbenikov, pa bo njegov koncert zagotovo tudi tokrat nekaj nepozabnega. Torej gremo skupaj na Dunaj!


ricardo_villalobos_02 26. april, 2014 Party – Ricardo Villalobos v Ambasadi Gavioli 1966914_10152282105159876_1688034984_n 24. april, 2014 Hommage Tomažu Pengovu cover_bikofe_event 19. april, 2014 Bikofe predstavlja: MARQUIS HAWKES (D) & JON K (UK) Slika 2_Freemasons 18. april, 2014 Klubska senzacija s skupino Freemasons na Gospodarskem razstavišču · · · · · · · · · ·