fbpx

Domina

Ali bo najnovejša Rivina 26-metrska jahta po imenu 86' Domino dominirala po evropskih marinah, ne vemo. Zagotovo pa bodo njene čiste linije in nova kovinsko ledena barva privabljale radovedne poglede naključnih obiskovalcev marin, predvsem v mondenih krajih, kot je denimo Monte Carlo. Domina je naslednji evolucijski korak ...

Ali bo najnovejša Rivina 26-metrska jahta po imenu 86′ Domino dominirala po evropskih marinah, ne vemo. Zagotovo pa bodo njene čiste linije in nova kovinsko ledena barva privabljale radovedne poglede naključnih obiskovalcev marin, predvsem v mondenih krajih, kot je denimo Monte Carlo. Domina je naslednji evolucijski korak Rivinih modelov 63′ Vertigo in 68′ Ego Super. Njen lastnik bo lahko z gosti užival na več prostora, zaradi česar je to idealna barka tako za daljša potovanja kot za vsakodnevno življenje na krovu. Velik krov za sončenje na premcu barke bo denimo opremljen kot mini jedilnica z mizo za šest oseb, druga miza pa bo imela svoj prostor pri kokpitu. Veliko površin na jahti bo namenjenih sončenju in uživanju. Prostori za posadko (4 člani) bodo ločeni od ostalih prostorov, zato bodo gostje na plovilu uživali popolno zasebnost. Na jahti so še razkošna lastniška kabina z lastno kopalnico in dnevno sobo, VIP-kabina, ki je v premcu, ter dve dvoposteljni kabini za goste. V celoti je na barki prostora za 20 ljudi. Verjetno je odveč pisati o tem, da so pri izdelavi barke uporabili najboljše materiale. Za pogon domine skrbita dva MTU-motorja, vsak s po 1792 kW moči, kar zadošča za največjo hitrost 38 vozlov. Doseg plovila pri potovalni hitrosti 34 vozlov je 335 navtičnih milj. Da bo račun za gorivo visok, nam pove prostornina rezervoarja zanj: 7500 litrov. Rezervoar za pitno vodo pa meri komaj 900 litrov.

www.riva-yacht.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.