fbpx

#DoNotDisturb: Komu posvečate več pozornosti? Partnerju ali telefonu?

Durexov družbeni eksperiment

Prizori, ko partnerja na večerji ali v postelji buljita v telefon, namesto da bi se posvečala drug drugemu, niso več nič novega. To skorajda nezavedno počnemo že skoraj vsi. Zaradi tega med drugim trpi tudi naše spolno življenje. Durex želi to popraviti. Zato je šest parov postavil pred zanimiv izziv. Odpeljal jih je na rajsko destinacijo in enega izmed partnerjev prosil, da se na dopustu odpove tehnologiji (pametnemu telefonu, prenosniku, tablici, fotoaparatu …). Preveri, ali je njihov odnos zdaj še bolj trpel ali so več časa posvečali drug drugemu.

Kdo je na prvem mestu? Vaš partner ali telefon? Znamka kondomov Durex se je odločila za zanimiv družbeni eksperiment s pomenljivim nazivom #DoNotDisturb (Ne moti). Šest parov je povabila na rajske počitnice, a seveda dopustovanje ni bilo zastonj. V drobnem tisku je namreč pisalo, da se mora eden izmed partnerjev za čas počitnikovanja odpovedati tehnologiji, torej pametnemu telefonu, prenosniku, tablici …

''Ne moti!'' To velja tudi za tehnologijo!
”Ne moti!” To velja tudi za tehnologijo!

In kaj je Durex spodbudilo k temu? Raziskava je pokazala, da pari med dopustovanjem več časa posvečajo tehnologiji kot pa svoji boljši polovici, čeprav 52 odstotkov parov v tem čas pričakuje boljši seks.

PREBERITE ŠE: Pari, ki so si privoščili krute šale na račun drug drugega

Namen akcije #DoNotDisturb je bilo pokazati, da so partnerji, ki niso zamoteni s tehnologijo, bolj ljubeči, strastni in pozorni. Pa je bilo  res tako ali smo postali nepoboljšljivi ”tehnomantiki”? Komu pa vi posvečate več pozornosti?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!