fbpx

Doživite naravo: Najboljši eko kampi na Hrvaškem za trajnostne počitnice

Foto: oliviagreencamping.com

Iščete popoln oddih v naravi, kjer boste lahko uživali v čudovitih razgledih, svežem zraku in trajnostnem načinu bivanja? Hrvaška ponuja številne eko kampe, ki združujejo naravne lepote s skrbjo za okolje. V teh kampih boste našli mir, sprostitev in priložnost za ponovno povezavo z naravo, hkrati pa boste prispevali k ohranjanju okolja. V tem članku bomo raziskali najboljše eko kampe na Hrvaškem, kjer vas čakajo nepozabne počitnice v sožitju z naravo.

Vas zanima, kateri so najboljši eko kampi na Hrvaškem? Ponujamo vam peterico, ki nas je navdušila. Ne le, da je Hrvaška znana po svoji prekrasni obali in nedotaknjeni naravi, je tudi odlična destinacija za ljubitelje kampiranja, ki si želijo nekaj miru. Predstavljamo vam torej kampe, ki delujejo po načelih trajnosti in s spoštovanjem do okolja.

Camping Ugljan Eco-camping Resort

Ekskluzivno 4-zvezdično naselje Camping Ugljan se nahaja na zahodni obali otoka Ugljan, na osamljeni in mirni lokaciji, obdani z oljkami in borovim gozdom. Naselje pokriva območje 3 hektarjev in je oddaljeno 2 km od centra vasi Ugljan. Gostom so na voljo prostorne parcele ter odlično opremljene mobilne hišice. Camping Ugljan je eden redkih, ki svojim gostom ponuja vrtove z ekološko pridelano sezonsko zelenjavo in zelišči, kar še dodatno obogati bivanje.

Foto: booking.com
Foto: booking.com
Foto: booking.com
Foto: booking.com

Eco Camping Glavotok

Kamp Glavotok se nahaja na zahodni obali otoka Krka, kjer so ohranjeni stoletni mediteranski gozdovi hrasta črnike. Ta predel, znan kot “Sottovento” (v zavetrju), ponuja bogato vegetacijo in zaščito pred severnimi vetrovi. Kamp ponuja popolno senco s svojim prekrasnim stoletnim gozdom poletnega hrasta, kar skupaj z bistrim, modrozelenim morjem ustvarja edinstveno doživetje nedotaknjene narave. Posebno skrb v kampu posvečajo zaščiti narave, zato so zgradili prvi rastlinski stroj za čiščenje odpadnih vod na Hrvaškem, ki s pomočjo trstike čisti odpadne vode na naraven način.

Foto: booking.com
Foto: booking.com
Foto: booking.com

Olivia Green Camping

Najboljši eko kampi na Hrvaškem? Kot odgovor na vedno večjo pozornost trajnosti v kampiranju, je Olivia Green Camping v Šibeniški regiji pravi primer eko-luksuznega kampiranja. Ta kamping, prijazen do hišnih ljubljenčkov, ponuja eko nastanitev in okusno lokalno kulinariko. Posebnost tega kraja je sajenje dreves v čast vsakemu gostu v sodelovanju z neprofitno organizacijo Eden Reforestation Projects, kar še dodatno poudarja njihovo zavezanost trajnosti.

Foto: Olivia Green Camping
Foto: booking.com
Foto: booking.com
Foto: booking.com

Camping Bogata Šuma

Majhen družinski kamp se nahaja na vrhu hriba v osrčju Hrvaške. To zeleno, gozdnato območje je eno najlepših predelov Hrvaške. Večina parcel se lahko pohvali z visečo mrežo in majhnim kuriščem, kjer lahko zakurite manjši taborni ogenj. Zrak je izredno čist in brez svetlobnega onesnaženja. Celotno območje kampa (12 hektarjev) je zasnovano po načelih permakulture, kar pomeni harmonično združitev oblikovanja in ekologije, svoje znanje pa z veseljem delijo tudi z gosti.

Foto: Camping Bogata Šuma

Gea Viva

Gea Viva se nahaja v oljčnem nasadu, le 15 minut hoje od morja in pristaniške vasi Milna na otoku Brač. Gea Viva je kraj, kjer lahko pobegnete od vsakdanjega vrveža in se povežete sami s seboj. Tukaj lahko uživate v globokem miru, občudujete sončne zahode, opazujete zvezde, nahranite telo in dušo ter uživate v lepoti narave z vsemi svojimi čuti. Na voljo so tudi joga in meditacijski tečaji, ki jih lahko obiščete po želji.

Foto: Gea Viva

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.