“Dronie”: nova vrsta “selfie” fotografije posneta s kamero v letu

Tako imenovan "Dronie" je v zadnjem času postal priljubljen med ljubitelji videa, fotografije in tehnologije. Predstavlja posnetek, ki nastane s pomočjo kamere, ki se nahaja na majhnem letalu v zraku.

Drone je postal velik hit za fotografiranje in snemanje kratkih video posnetkov. Kaj pravzaprav vspodbuja k pristopu tovrstnega načina kreativne zabave? Neverjetna svoboda obračanja in premikanja kamere, nešteto novih perspektiv in neomejeno gibanje. Lastnik in izumitelj Dronea, Amit Gupta ima svoje podjetje Photojojo, ki vam bo kmalu omogočalo, da si boste Drone lahko izposodili in uživali v letečih akcijah.

Bernal Hill selfie from Amit Gupta on Vimeo.

Adam Lisagor, ki ga s prijatelji lahko vidimo v spodnjem videu, je že pisal o Drone fotografiji in verjame, da se bo tovrstno fotografiranje začelo vračati ljubiteljem fotografije in videa, tudi zaradi zanimive ptičje perspektive.

Adam and Alex dronie on Sandwich roof from lonelysandwich on Vimeo.

V spodnjem videu si poglejte kako izgleda kreativen primer snemanja z Dronom v povezavi z Google Maps in kombinaciji kamere v letu.

#spaceselfie from Social Print Studio on Vimeo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!