fbpx

Druga violina – na kosilo v restavracijo v Staro Ljubljano

V Stari Ljubljani se nahaja Druga violina. Restavracija, v kateri so zaposleni tudi ljudje s posebnimi potrebami. Poleg kulinaričnega razvajanja ima Druga violina tudi cilj socialnega vključevanja oziroma družbeno inkluzijo svojih zaposlenih.

Osnovne Informacije
Naslov
Druga violina
Stari trg 21
Ljubljana
Povezava
Urnik
Vsak dan od 8. do 22. ure
Kontakt
08 20 52 506

So korak bližje odstranjevanju vsakdanjih ovir, ki ljudi s posebnimi potrebami spremljajo skozi življenje. V Drugi violini nas čakajo dnevne malice, poleg vegetarijanskega menija so nam na izbiro tudi dva ”navadna” . Tudi ljubitelji jedi na žlico bomo prišli na svoj račun. Prav slednje navdušujejo vedno več ljudi, ki se vedno znova vračajo. Zadovoljni bodo tudi diabetiki in tisti, ki ne prenesejo glutena, saj je z dnevno malico poskrbljeno tudi zanje. Pripravijo nam tudi odlične domače štruklje – sirove, ajdove s skuto ali z orehi. Za sladkosnede pa poskrbijo z vrhunskimi sladicami. Izbiramo lahko med prekmursko gibanico, domačo rustikalno jabolčno ali sirovo pito ter hišno čokoladno torto. Prav tako organizirajo večere s posebnimi meniji ter živo glasbo, vsak mesec pa imajo literarnega gosta. Slovenski kuharski velemojstri enkrat na mesec kuhajo z violinskimi kuharji. Skupaj ustvarjajo dobrote, ki nam bodo privezale dušo. Druga violina presega klasično pojmovanje restavracije, saj je njen koncept mnogo širši. Naša prisotnost je vedno dobrodošla, saj bomo tako izrazili podporo, se razvajali ob dobri hrani in hkrati pokazali, da nam ni vseeno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!