fbpx

Eagles

Čisto blizu nas, natančneje v Gradcu pri sosedih Avstrijcih, bo nastopila ena najuspešnejših rock skupin vseh časov, Eagles. Skupina je nastala v začetku sedemdesetih let na pobudo Linde Ronstadt in njihovega takratnega menedžerja

Čisto blizu nas, natančneje v Gradcu pri sosedih Avstrijcih, bo nastopila ena najuspešnejših rock skupin vseh časov, Eagles. Skupina je nastala v začetku sedemdesetih let na pobudo Linde Ronstadt in njihovega takratnega menedžerja Johna Boylana. Rekrutirala sta studijska glasbenika Glenna Freya ter Dona Henleyja, nato pa sta se pridružila še Randy Meisner ter Bernie Leadon. V tej zasedbi so nastopili zgolj enkrat in posneli en album. Ta je na skriti potencial skupine opozoril tako javnost kot kritike. Prišlo je do manjše reorganizacije. Nadeli so si ime Eagles in poleteli na krilih slave. Skupina je v sedemdesetih letih posnela številne zdaj že po vsem svetu skorajda ponarodele uspešnice. Na njihovem repertoarju se tako najdejo nepozabne viže, kot so Take It Easy, Witchy Woman, Tequila Sunrise, The Best Of My Love, Lyin’ Eyes, New Kid in Town ter nepozabna uspešnica Hotel California, ki je obvezna domača naloga vsakega nadobudnega kitarista. Sledilo je obdobje zatišja, ki je trajalo skorajda petnajst let. Nato so se zspet zbrali Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit in začeli znova skupaj glasbeno ustvarjati. Pred dobrimi tremi leti je skupina izdala nov album in ga poimenovala Long Road Out of Eden. Po skorajda treh desetletjih so izdali prvi studijski album in krenili na evropsko turnejo, ki je naravnost navdušila. Letos prihajajo v Gradec, kjer bomo gotovo slišali vse odlične uspešnice, tako stare kot nove.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.