Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo

Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo

Kokošja peresa so brez dvoma izjemno lahka – in ko jim dodamo še steklena vlakna in smolo, dobimo močan, ekološki in cenovno dostopen material. To so ugotovili tudi pri podjetju Eart Traveler Teardrop Trailers, ki te materiale uporabljajo za izdelavo lahkih, a trpežnih počitniških prikolic v obliki dežne kapljice.

Earth Traveler Teardrop Trailers so prikolice v obliki dežne kapljice, ki so narejene iz lahkih materialov in imajo posledičnomajhno težo. Model T300 je narejen iz steklenih vlaken, perja in smole, dražji in tehnološko dovršen model T250LX pa je narejen iz karbonskih vlaken – obema modeloma se odpre sprednji in zadnji del ter stranice, da dobimo več prostora v notranjosti. Mreža proti insektom preprečuje vstop nepovabljenim gostom, velika okna pa poskrbijo za obilico svetlobe. Prikolici sta tudi aerodinamični in vodoodporni.

Model T250LX tehta zgolj 98 kilogramov, model T300 pa približno 136 kilogramov – prikolici sta ravno dovolj lahki, da jih bodo lahko vlekli električni avtomobili in celo električna kolesa, pri tem pa ne bodo porabili znatno več energije.

Earth Traveler Teardrop Trailers
Earth Traveler Teardrop Trailers

Ekološke in lahke prikolice pridejo prav pustolovcem, ki pri kampiranju niso preveč zahtevni, ne potrebujejo kuhinje in kopalnice ter si želijo ostati v pristnem stiku z naravo. Za vleko ne potrebujemo veliko energije, kar bo zagotovo pomembno v prihodnje, ko bo na cesti vedno večje število ekoloških vozil.

Galerija: Earth Traveler Teardrop Trailers

Dodatne Informacije

Več informacij:
earthtravelerteardroptrailers.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vaša pisarna je lahko kjer koli želite: Nissan ima zanimivo vizijo delovnega mesta