fbpx

Električna Hyundai Kona postavlja nove električne mejnike

Hyundai Kona Electric

Električna Hyundai Kona je med prvimi, ki je povezala električno mobilnost s terenskim slogom avtomobila. Med električnimi avtomobili postavlja drugačno filozofijo, saj se zdaj lahko peljemo dlje, za povprečnega uporabnika pa imamo na voljo dovolj energije za dnevne potrebe.

Na prvi pogled se električna Hyundai Kona ne razlikuje veliko od različic z motorjem na notranje zgorevanje. Elektrificirana Kona bo imela 7 barv karoserije in 3 barve strehe, kar pomeni 21 možnih kombinacij zunanjosti. Tu so še 17-palčna futuristično oblikovana platišča, črni vstavki v zadku avtomobila in spremenjen prednji del, ki ima namesto rež za zajem zraka odprtino za priklop na električno omrežje.

Notranjost ponuja novi 7- ali 8-palčni informacijski zaslon in projekcijski zaslon, ki prikazuje informacije v vidnem polju voznika. Čeprav je tudi notranjost zelo podobna tisti v Konah s klasičnim motorjem, deluje v električni različici še bolj moderno in si jo lahko omislite v črni barvi ali tribarvni kombinaciji sive in modre barve. Kljub bateriji ima električna Kona na voljo 322 litrov prtljažnega prostora, ki se ga lahko poveča na 1114 litrov.

Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric

Najpomembnejše pri električni Hyundai Koni je seveda pogonski sklop. Na voljo imamo dve bateriji, manjša, s kapaciteto 39,2 kWh, ki je povezana z motorjem s 100 kW (136 KM) moči in ima doseg 312 kilometrov. Večja baterija ima kapaciteto 64 kWh in motor s 150 kW (204 KM) moči. Doseg, ki ga je mogoče narediti z večjo baterijo, je kar 482 kilometrov. Če obe različici polnimo na hitri polnilnici, ki ima 100 kW polnilne moči, ju je mogoče napolniti do 80 % v zgolj 54 minutah. Polnjenje z močjo 7,2 kW bo manjšo baterijo napolnilo v 6 urah in 10 minutah, večjo pa v 9 urah in 35 minutah.

Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric

Da ima Hyundai Kona poleg vse moderne tehnologije še kopico varnostne opreme in asistenčnih sistemov, verjetno ni treba posebej poudarjati, seznam dodatne opreme pa je bogat že pri osnovni različici električne Kone. Električna Kona z manjšo baterijo je na voljo od 34.800 evrov dalje, tista z večjo baterijo pa od 41.000 evrov dalje. Pri tem je treba poudarit, da subvencija Eko sklada v višini 7.500 evrov, ni všteta v ceno. Električna Hyundai Kona je že na voljo pri trgovcih Hyundai.

Galerija slik: Hyundai Kona Electric

Dodatne Informacije

Več informacij:
hyundai.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!