fbpx

Električna lepotica na kolesih: Pininfarina B95, prva hiper Barchetta brez strehe!

Pininfarina B95
Foto: Pininfarina

Deset srečnežev bo doživelo vožnjo v Pininfarina B95, ki spreminja barvo glede na čas dneva. Ste pripravljeni na vožnjo prihodnosti?

Ko se svet avtomobilizma sreča z magijo, se rodi Pininfarina B95. Avtomobil, ki ni le vozilo, ampak potovanje v prihodnost, kjer se meje med realnostjo in domišljijo zabrišejo. Pripravite se, da boste odkrili avto, ki je več kot le kombinacija kovine in elektronike – je sanjski stroj, ki je pripravljen spremeniti vaš pogled na vožnjo.

Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina

Pininfarina B95 ni le avto, je umetniško delo na kolesih. Njegovo telo, pobarvano v metalik barvi Bronzo Superga, se ponaša z zanimivo lastnostjo: podnevi se sveti v zlati barvi, ponoči pa v bronasti. Kdo potrebuje Batmobil, ko pa imate avto, ki spreminja barvo glede na čas dneva?A ne pustite se zavesti le z njegovim zunanjim videzom. Notranjost je kombinacija klasičnega dirkaškega stila in futurističnih elementov. Prostorna armaturna plošča, obložena s svetlo rjavim usnjem, se zdi, kot da se je zlila z zunanjostjo avta. In če ste mislili, da je to vse, se motite. B95 je prvi avto, ki ima elektronsko nastavljive zračne zaslone v odprtem vozilu, navdihnjeni s stilom vintage vojaških letal.

Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina

Zdaj pa k številkam, ki jih bodo ljubitelji avtomobilov oboževali. Pininfarina B95 se lahko pohvali z neverjetno pospeševanjem od 0 do 60 mph (0 do 100 kmh) v manj kot dveh sekundah. Njegova baterija kapacitete 120 kWh se lahko napolni od 20 do 80 odstotkov v manj kot 25 minutah, omogoča pa tudi hitrost več kot 300 km/h.

Automobili Pininfarina je znova dokazal, da je mojster svojega obrta. Pininfarina B95 ni le avto, je izjava. Je kombinacija moči, elegance in inovacij. In čeprav bo na svetu le 10 srečnežev, ki bodo lastniki te lepote, lahko vsi občudujemo in sanjarimo o vožnji prihodnosti. Kdo ve, morda bo naslednji model imel tudi vgrajen Bat-signal?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.