fbpx

Enigmarium – prvi ”escape room” v Ljubljani za vse ljubitelje enigm

Ljubljana poka od turističnih atrakcij, od prejšnjega tedna pa je bogatejša še za eno- ''escape room'' Enigmarium. Gre za prvo tovrstno sobo v Ljubljani, ki po vzoru računalniških igric Escape Room igralce postavlja pred edinstveno preizkušnjo. V roku ene ure morajo pobeg iz zaklenjene sobe, edina pot do ključa pa vodi preko ugank, kod in ''potuhnjenih'' namigov.

Igro pobeg iz sobe oz. ”escape room” Enigmarium na Trdinovi ulici 8 v Ljubljani upravlja Inštitut za proaktivno življenje Proactivita, ki pa ni prvi pri nas, saj pod imenom Escape Inc nekaj podobnega že obstaja v Kobaridu. Soba simulira računalniške igrice, ki jih najdemo pod skupnim imenom ”escape room”, s to razliko, da igralci pobega iz sobe ne vršijo preko klikanja miške, ampak so dejansko tam.

Primer računalniške igrice ''escape room'' (Sapphire Room Escape).
Primer računalniške igrice ”escape room” (Sapphire Room Escape).

Po virtualnem vzoru se v resničnostni verziji v sobo zaklene od dva do pet igralcev, ki se morajo v 60 minutah na prostost prebiti skozi enigmatično ”džunglo” in sicer tako, da odkrivajo in odklepajo skrivnostne predmete, dešifrirajo kode in šifre, razrešujejo uganke in zanke, logično razmišljajo in sodelujejo, kajti edino tako uidejo časovni zanki, edini zanki, ki je ni moč razrešiti. Ročne spretnosti, detektivska žilica in dopolnjevanje en drugega so ključ do ključa od izhodnih vrat, in to tako sobe, ki nosi naziv (od)Rešitev, kot sobe, ki ji pravijo (m)Učilnica. Pri prvi gre za meščansko stanovanje vzeto iz knjig Agathe Christie, druga posnema moro vsakega učenca- po pouku ostane zaklenjen v kabinetu norega profesorja.

Imate vse potrebno, da odkrijete ključ od vrat? Znate ujeti v časovnih škarjah razmišljati trezno in sodelovati? Preverite!
Imate vse potrebno, da odkrijete ključ od vrat? Znate ujeti v časovnih škarjah razmišljati trezno in sodelovati? Preverite!

PREBERITE ŠE: Adam Ellis: če bi bilo naše vsakodnevno življenje računalniška igrica

Celoten potek prek kamere budno spremlja skrbnik, ki občasno vrže tudi kakšen namig. Cena termina (ne glede na število udeležencev; od 2 do 5), ki vključuje obisk ene izmed sob in predpripravo, znaša 60 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
escape-room.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!