Nutella vsako stvar naredi še boljšo. V kuhinji jo lahko uporabite na sto in en način. Tokrat bomo z njo naredili krhke žepke, posladek, po katerem si bo prste oblizovala celotna družina.
Krhki žepki z Nutello so zelo dobra, preprosta in hitro pripravljena sladica, ki se kar stopi v ustih.
LEE MAS: ¿Conoces cuatro nuevas formas de disfrutar Nutella?
![Žepki z Nutello v nastajanju.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/01/dsc_0692-660x660.jpg)
Če iščete način, kako Nutello uporabiti drugače kot na kruhu ali v palačinki, so žepki super ideja.
Recept – krhki žepki z Nutello:
Sestavine – krhki žepki z Nutello:
- 500 g de harina
- 250 g de margarina
- 2 dcl kisle smetane
- 1 azúcar de vainilla
- 1 polvo de hornear
- Nutella
- azúcar en polvo (opcional)
Postopek priprave krhkih žepkov z Nutello:
Iz naštetih sestavin zgnetemo testo. Tega razvaljamo in z kozarcem ali okroglim modelčkom razrežemo na srednje velike kroge. V sredino kroga nadevamo Nutello, testo prepognemo na polovico in stisnemo robove z vilicami. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 do 200 stopinjah Celzija pribl. 10 minut oz. dokler ne porumenijo. Za konec jih posujemo s sladkorjem v prahu.