fbpx

HELADO GASTRUNAULT COSMIK: helado liofilizado que nunca se derrite

“Freeze-dried ice cream” oziroma liofiliziran sladoled ni nova pogruntavščina, saj so ga s sabo na Luno nesli tudi astronavti misije Apollo 11. Pa vendar takšen sladoled ni bil posebej okusen. Vse do danes.

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream je pripravljen s procesom liofilizacije, ki s sušenjem in zmrzovanjem odstrani vodo iz organskih snovi, hkrati pa ohrani njihovo strukturo in sestavo. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno ‘sušenje’ živil, zato ga uporabljamo za občutljive in drage izdelke. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode, čemur sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v materialu sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

Sladoled pripravljen s procesom liofilizacije
Sladoled, pripravljen s procesom liofilizacije

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream ima seveda velike prednosti pred konvencionalnim sladoledom. A svoje življenje začne kot popolnoma običajen naravni sladoled narejen in 100-odstotno naravnih sestavin brez dodatkov. Potem mu dodajo ščepec soli in ga obdelajo s posebnim zamrzovalnikom za liofilizacijo.

Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure

Robert Collignon is raising funds for Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure on Kickstarter! The world’s first artisanal freeze-dried ice cream. Organic and unmeltable, so you can enjoy premium ice cream anywhere on the planet.

Rezultat je sladoled, ki mu ni treba biti v hladilniku in ga lahko posledično uživate kjerkoli. Trenutno so na voljo štirje različni okusi.

Más información

Más información:
cosmik.com

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.