PASTA Y ENSALADAS EN LA CIUDAD El restaurante Puccini de Maribor se encuentra en un lugar de culto en el centro de la ciudad, en Astoria. En la planta baja de Astoria, hay una barra diaria para los golosos y amantes del café, y en la primera planta, se abre un escenario completamente diferente a la familiaridad italiana de la posada, en el que reina una gran barra de ensaladas en el medio. En ...
Slovenska 2
Máribor
TESTENINE IN SOLATE V MESTU Mariborska restavracija Puccini domuje na kultni lokaciji v središču mesta, v Astorii. V pritličju Astorie je dnevni bar za sladkosnede in kofetkarje, v prvem nadstropju pa se odpre popolnoma druga scenografija italijanske domačnosti gostilnice, v kateri na sredini kraljuje velik solatni bar. V gostilnici so nam povedali, da njihov slogan pove vse: »Brez sveže in izrazite melodije ni opere!« Ponudba zajema celotno paleto italijanskih okusov. Najbolj priljubljena jed pa so pollefeni, zeleni rezanci s pršutom in grahom. Izbire različnih testenin je ogromno, zanimive pa so tudi mesne kuharjeve ponudbe v obliki piščančjih, puranjih, telečjih zrezkov in biftkov v različnih omakah, od gobove, gorgonzolne do tartufove. Za zaključek dobrega kosila ponujajo različne sladice, vendar če smo že v italijanski restavraciji, ponudbo privlačno zaokroži tiramisu. Velik in zračen prostor gostilnice s pogledom na Grajski trg, če boste dobili prostor ob oknu, je zelo prijeten. Kadar prižgejo še svečke na mizah, se prostor iz dnevne restavracije za malico ali kosilo spremeni v romantičen kotiček za začetek zmenka, ki ga nadaljujemo v kinu ali gledališču v bližini. Nekateri se radi vračamo v iste restavracije. V Pucciniju imajo tako redno gostjo režiserko in producentko Dragico Petrovič, ki ima svojo mizo označeno z vgravirano kovinsko tablico z imenom. Miza je zmeraj rezervirana le zanjo, le če so druge mize zasedene in je ne pričakujejo, boste imeli priložnost sesti zanjo. Tako se boste počutili zelo počaščeno, saj je njena miza postavljena tako, da boste imeli pregled nad vsemi gosti restavracije.