fbpx

Recetas de platos gourmet de calabaza para los agradables días de otoño

Tres recetas sencillas de calabazas caseras de Hokkaido que evocan una comida otoñal extraordinaria.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Ingredientes:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 cucharada de aceite de oliva
  • 3 dcl de agua
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 cubito de sopa de verduras
  • una pizca de chile en polvo
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • perejil fresco
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Preparación:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Ingredientes:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 cucharadas de aceite de oliva
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 cucharadas de queso parmesano
  • sal
  • pimienta
  • smetana (po želji)

Preparación:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Ingredientes:

  • 400 g de patatas
  • 400 g domače hokaido buče
  • harina
  • 1 yema de huevo
  • sal
  • pimienta
  • manteca
  • parmesano
ñoquis de calabaza
ñoquis de calabaza
Preparación:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.