Mucha gente cree que es un maestro en la preparación de pasta, pero no es así. ¿Qué errores cometes al preparar pasta?
Una cocinera Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak y de queso.
Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih espaguetis y makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10 minutos. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja y malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin y accesorios!
Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S pimienta ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z hierbas, kot sta bazilika in timijan.