fbpx

mansión cueva

La mansión rupestre frente a la cueva de Postojna, donde hace 140 años se detuvieron el emperador Francisco José y Isabel y donde los carreteros eran invitados habituales, todavía hoy nos transporta a aquellos tiempos con una fiesta imperial, de carreteros o medieval. Ambiente de salón con techos altos, mesa larga, platos de madera, vestidos temáticamente...

Información básica
Dirección
mansión cueva
Jamska cesta 30
Postojna
Conexión
Calendario
po dogovoru, dobrodošla predhodna najava
Contacto
(05) 700 01 60

Jamski dvorec pred Postojnsko jamo, kjer sta se pred 140-imi leti ustavila cesar Franc Jožef in Elizabeta in kjer so bili furmani stalni gostje, nas še danes popelje v tiste čase, s cesarsko, furmansko ali srednjeveško pojedino. Dvoranski ambient z visokimi stropovi, dolga miza, leseni krožniki, tematsko oblečeni zaposleni in hrana po receptih iz tistih časov so pravo doživetje. Na srednjeveški pojedini lahko preizkusimo kvašeno testo z nadevano zelenjavo, srno v zajčjem objemu, nadevana pečena jabolka, porovo juho in ogromno zelišč. Sladic tedaj ni bilo, so pa bili namesto teh suho sadje in orehi. Osnova furmanske pojedine so dobra juha, obara in golaž na več načinov. Preizkusimo lahko še pečenke, štruklje, žgance in sladice s cimetom in medom. Na cesarski pojedini se razvajamo s krompirjem s kaviarjem, ribjo rolado z morsko žabo, brancinom, škampi in lososom ter cesarjevimi zvitki z zeljem. Med cesaričine jedi sodijo čokoladni muss, potica iz krhkega testa in čokoladna torta. Če se v Jamskem dvorcu ustavimo na kosilu mimogrede, nam ponujajo slovenske narodne jedi v sodobni izvedbi, poudarek je na kraško notranjski kuhinji. Za predjed, ki ji pravijo hladen veterc, pripravijo domač pršut z zeliščno skuto ali zelenjavno presenečenje. Burja z morja na mizo prinese bleke z gobami, rižoto z lignji in radičem ter gratiniran jajčevec s polento in baziliko. Med jedmi z vseh vetrov izpostavljajo žrebičkov medaljon v lastni omaki, svinjski file s slivami in piščančji file v gorgonzolini omaki s poprom. In za konec, kot topel maestral, naše brbončice boža katera izmed domačih sladic, kot so pita brkinskih jabolk, kostanjeva rezina ali čokoladna torta po receptu kraljice Sisi.

Anterior
Pr'Maticku

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.