Vosek? Na sadju je vosek? Presenečeni? Najprej razčistimo sledeče. Da se vaše jabolko sveti kot tisto, ki ga je čarovnica izročila Sneguljčici, ni kriva narava in naravno zorenje, temveč v večini primerov sredstva za glaziranje, ki jih živilska industrija (lahko) uporablja za površinsko obdelavo sadja in zelenjave. S staro gospodinjsko zvijačo, ki vam jo izdamo v nadaljevanju, lahko sadje očistite voska na naraven način, s tem pa ga očistite tudi vse ostale nesnage (pesticidov, zemlje, golazni …). Še prej pa vam zaupamo, kako preverite, ali so vaše jabolko poškropili z voskom.
¿Cómo quitamos la cera de la fruta? Verjetno ne boste presenečeni, ko vam povemo, da ni vse naravno, kar se sveti. Jabolko, v katerem si lahko popraviš make up, saj ima odsev, vreden ogledala, pač ni naravno tako svetleče. Se dotaknete sadja, preden ga kupite? Niste edini. A to še zdaleč ni edina gnusna stvar o sadju iz trgovine. Ste vedeli, da sadje, vključno z jabolkom, poškropijo z voskom, da je lepše in dlje zdrži na prodajnih policah? Ne vsakega, a bolje je biti previden kot ne. In kako s sadja odstranimo vosek?
Na povsem naraven način to storimo s sodo bikarbono, limoninim sokom, mlačno vodo in zobno ščetko (glej zgornji video).
LEE MAS: ¿Cuál es la forma más fácil de cortar una cebolla?
Ker pa ni vsako jabolko poškropljeno z voskom, prej naredimo prueba. Kako torej preverite, ali je vaše jabolko poškropljeno z voskom? Nanj zlijte agua hirviendo. Če se obarva belo, je čas za sodo bikarbono in ščetkanje.