La espinaca es conocida como un alimento energético gracias a Popeye, pero es mucho más que eso: es un superalimento que se puede hacer delicioso, como estas recetas de espinacas seguramente te convencerán.
Recepti s špinačo so lahko superokusni. In tukaj je dokaz!
Smuti za razstrupljanje
Ingredientes
- 100 g de hojas de espinaca
- 1 plátano
- jugo de 1 naranja
- jugo de 1 limon
Preparación
Vse sestavine dobro operite, olupite in narežite na kocke. V mešalniku jih dobro premešajte, prelijte v kozarec in uživajte.
Francoska pita (quiche) s šunko in špinačo
Sestavine za krhko testo testo
- 150 g de mantequilla
- 280 g de harina
- 2 cucharadas de queso parmesano rallado
- sal
Ingredientes para el relleno
- 600 gramos de espinacas
- 250 g de jamón ahumado
- 200 g de queso de oveja
- 100g de cebolla
- 150 ml de nata dulce
- 2 huevos
- 2 cucharadas de pan rallado
- nuez moscada
- sal
- pimienta
- manteca
Preparación
Testo pripravite tako, da maslo narežete na kocke ter v skledi zgnetete z moko in vodo. Maso začinite s ščepcem soli in naribanim parmezanom ter ustvarite krhko testo. Testo razvaljajte in z njim obložite pekač za pite.
Lotite se priprave nadeva – špinačo operite in osušite, čebulo in šunko narežite na trakove. V ponvi popecite čebulo in ji nato dodajte špinačo. Ko pade skupaj, jo začinite s poprom, soljo in muškatnim oreškom. Odstavite in pustite, da se ohladi.
Ohlajeno maso vrzite v skledo in ji dodajte šunko, ovčji sir, sladko smetano, 2 jajci in 2 žlici drobtin. Pečico segrejte na 200 stopinj in v pekač, ki ste ga poprej obložili s testom, zlijte nadev. Pito pečete približno 45 minut, dokler se ne obarva zlato rumeno.
Losos, polnjen s kremasto špinačo
Ingredientes
- 4 rezine lososa
- pol skodelice naribane mocarele
- pol skodelice kremastega sira
pol skodelice zamrznjene špinače - 2 cucharadas de aceite
- 2 cucharadas de mantequilla
- jugo de medio limon
- ščepec paprike v prahu, sol, poper in ¼ žlice česna v prahu
Preparación
Lososa začinite s soljo in poprom. V veliki posodi zmešajte skupaj kremasti sir, mocarelo, špinačo, česen v prahu in papriko v prahu.
Z nožem zarežite v rezino lososa tako, da nastane žepek, ki ga nato nadevajte s kremasto maso iz sira.
V ponvi segrejte olje, z lososa odstranite kožo in ga pecite po šest minut na eni strani. Dodajte maslo in limonin sok ter pecite losos, dokler ne postane hrustljav. Postrezite toplo.
Tortitas de espinacas y matcha
Ingredientes
- 2 žlici prahu matcha
- 60 g sveže spinače
- 100ml de leche
- 200 g de harina
- 1 cucharada de levadura en polvo
- 2 cucharadas de jarabe de arce
- ½ žlice vaniljevega ekstrakta
- 3 huevos
- 25 g de mantequilla
Preparación
Prah matcha, špinačo in mleko zmešajte v mešalniku. V drugi posodi ročno zmešajte moko, pecilni prašek, javorjev sirup, jajca in vaniljev ekstrakt. Masi združite in jih ročno mešajte, dokler ne dobite tekoče mase brez balončkov.
V ponvi stopite mali košček masla, na katerem boste pekli palačinke (na vsaki strani po 3 minute). Jeste jih lahko z dodatki po želji, sicer se s takšnimi palačinkami dobro družijo arašidovo maslo, jogurt ali sirup.