Si eres de esas amas de casa que descongelan la carne directamente en la encimera de la cocina a temperatura ambiente, es hora de abandonar este peligroso hábito si no quieres perjudicar tu salud. ¿Cómo descongelar correctamente la carne?
Če meso odrmzujete tako, kot smo opisali zgoraj, imamo slabo novico za vas – to ni pravilen način za odmrzovanje mesa in naj bi bilo nekaj najslabšega, kar lahko naredite za svoje salud, los expertos dicen.
Meso, ki počiva na sobni temperaturi, naj bi bilo dovzetno za bakterije, ki se naprej prenesejo na vaše las manos, nato še kuhinjske krpe y envase, kar domnevno lahko povzroči enfermedades.
Če meso odmrzujete v mikrovalovni pečici, pa naj bi se bakterije množile veliko hitreje zaradi ugodnih temperaturnih razmer, hkrati pa se bo uničila struktura mesa, ker se led ne tali enakomerno, kar zna posledično vplivati tudi na okus.
KAJ NAREDITI? Najbolje je, da zvečer, preden se začne nov dan, premestite meso iz zamrzovalnika v hladilnik. Tako je meso naslednji dan pripravljeno za kuho.
Obstaja tudi hitrejša metoda odmrzovanja. Meso položite v plastično vrečko, jo dobro zavežete in jo postavite v posodo z mrzlo vodo. Pomembno je, da meso ni v neposrednem stiku z vodo.
Morda niste vedeli, ampak naj vam ne bi bilo treba odmrzovati mesa, če ste kdaj v stiski s časom. Dovolj naj bi bilo, da ga sazonarlo y premestite v pečico o el skuhate. Od pravilnega postopka odmrzovanja se razlikuje le v tem, da bo termična obdelava trajala dlje časa. Takšna metoda odmrzovanja je najboljša, če pripravljate jedi, ki se dolgo kuhajo, kot je na primer golaž.
A naj to ne postane vaša navada! Zdravje je na prvem mestu!