Solo un bocado es suficiente para hacerte sentir como si estuvieras en la playa. ¿Por qué no "vas" al mar hoy y te haces un delicioso pastel de queso con piña colada?
Poletje se datumsko približuje in mnogi že sanjajo o morskem oddihu. Četudi je vreme muhasto in kaže, da poletja verjetno še dolgo ne bo, si olajšajte trpeče čakanje na sonce s sladico, ki vas bo popeljala naravnost na plažo!
Prepararse božanski pina colada cheesecake, ki vam bo sicer vzel nekaj časa, a ne boste obžalovati. Obljubimo!
RECEPT: BOŽANSKI PINA COLADA CHEESECAKE
INGREDIENTES
Para la masa:
- 12 graham krekerjev
- ¼ skodelice sladkorja
- 6 cucharadas de mantequilla derretida
- ¼ de cucharada de sal
Para el llenado:
- 260 g kremnega sira
- ½ taza de azúcar
- 1 skodelica kokosovega mleka
- 3 huevos grandes
- ¼ de cucharada de sal
- ¾ skodelice kokosovega čipsa
Za polnilo iz ananasa:
- 1 taza de azúcar
- 9 jajčnih rumenjakov
- 1 skodelica ananasovega soka
- ¼ de cucharada de sal
- 10 žlic masla
Za postrežbo:
- 2 skodelici stepene smetane
- ¾ skodelice kokosovega čipsa (lističi)
- 16 višenj Maraschino
PREPARACIÓN
Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija. V pekač s 23-centimetrskim premerom položite papir za peko.
Navodila za pripravo testa: v posodi srednje velikosti združite krekerje, sladkor, maslo in sol. Sestavine dobro premešajte, da nastane gladka masa, ki jo nato premestite v pekač. S prsti jo razporedite po pekaču in jo pecite 12 minut. Po koncu peke jo pustite, da se ohladi.
Navodila za pripravo polnila: v večji posodi zmešajte kremasti sir in sladkor. Po dveh minutah mešanja bi morala nastati puhasta masa, v katero nato dodate kokosovo mleko, jajca in sladkor. Sestavinam dodajte tudi kokosov čips.
Po ohlajenem testu premažite nastalo maso. V pečici jo pecite 45 minut. Po peki testo ohladite, pokrijte ga s plastično folijo in v hladniku hladite vsaj dve uri.
Navodila za pripravo polnila iz ananasa: v manjši ponvi združite sladkor in rumenjake. Kasneje vmešajte tudi ananasov sok, sol in maslo. Na srednji temperaturi plošče mešajte ananasovo maso devet minut, nato jo premestite v posodo in jo ohladite v hladilniku (1 uro).
Po testu prelijte polnilo iz ananasa, nato še stepeno smetano. Posujte tudi kokosov čips. Božanski pina colada cheesecake ohladite, preden ga postrežete. Narežite ga na kocke in vsako okrasite z višnjo.